Fociünnepre készül Gyergyószentmiklós

A múltba és a jövőbe tekintenek

56

Minden év augusztusában megszervezi a gyergyói fociünnepet a Gyergyószentmiklósi Jövő, és ez idén sem változik – kétnapos programmal várják a hétvégén az érdeklődőket a városi labdarúgópályára. A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is családbarát rendezvénnyel készülnek a szervezők: pályára lépnek a hajdanán B és C osztályos Jövő öregfiai, az utánpótláscsapatoknak pedig nemzetközi tornát szerveznek.

Ezúttal is igyekeztek megszólítani az öregfiúkat, lévén azonban, hogy a Jövő most már főként utánpótlás-neveléssel foglalkozik, a gyermekcsapatok kapnak nagyobb hangsúlyt a fociünnepen – részletezte lapunknak Puskás István, a szervező gyergyószentmiklósi klub elnöke. Mint mondta, nem elegendő a múltból táplálkozni, azonban fontosnak tartják, hogy a jelenlegi fiatal labdarúgók megismerjék azokat az egykori játékosokat, akik a gyergyói foci aranykorában rúgták a bőrt. Puskás hozzátette: az öregfiúk akár példaképpé is válhatnak a gyermekek számára.
A rendezvény szombat reggel, az utánpótláscsapatok labdarúgótornájával kezdődik, amelyre többek között magyarországi klubokat is meghívtak, majd 9 órától a 2009-es korosztály a műfüves pályán ügyeskedhet.
A fociünnep hivatalos megnyitóját negyed 11-kor tartják, fél 11-től pedig az öregfiúk gálamérkőzése következik. Az egész napos program este 7 órától egy újabb meccsel zárul, ahol a Jövő vezetősége és edzői, Gyergyószentmiklós jelenlegi negyedik ligás felnőttcsapata ellen lépnek pályára. Vasárnap reggel folytatódik az utánpótláscsapatok tornája, majd délután 4 órakor díjkiosztóval zárul a rendezvény.
A belépés természetesen ezúttal is ingyenes, a helyszínen pedig büfével várják az érdeklődőket. A szervezők nem titkolt célja, hogy gyermekeket toborozzanak, így a szülők, nagyszülők személyesen az edzőktől kaphatnak választ a kérdéseikre.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.