FK-siker, SZFC-vereség

31

Egy szerencsés góllal győzött az FK Csíkszereda, a Szé­kely­udvarhelyi FC viszont a meccs hajrájában veszített rangadót a hazai labdarúgó 3. Liga 22. fordulójában. A gyenge játék ellenére a csíkiaknak sikerült felülmúlniuk a tordai csapatot, ám a tegnap este mutatott játék nem lesz elég a három pont megszerzéséhez szombaton az éllovas Lénárdfalva otthonában.

A gyenge játék ellenére győzni tudott az FK Csíkszereda Fotó: László F. Csaba

Felemásra sikeredett a Hargita megyei csapatoknak a hazai labdarúgó 3. Liga 22. fordulója: az FK Csíkszereda kiszenvedte a győzelmet, míg a Székelyudvarhelyi FC a kiesés elkerüléséért vívott rangadón vesztesen hagyta el a pályát.
Szászhermányban az első félidőben a hazaiak kezdtek aktívabban, ám a szünet előtt magára talált az SZFC, volt két helyzetük, majd az utolsó percben ziccert is hibáztak a vendégek. A pihenőt követően az udvarhelyiek voltak aktívabbak, ám a meccs hajrájában az SZFC védője, Mintaș nagyot hibázott, ezt pedig kihasználták a szászhermányiak. Pár perccel később Logon közel állt az egyenlítéshez, ám szabadrúgását követően a kapufán csattant a labda. A meccset a hosszabbítás utolsó percében Roșu döntötte el, aki duplázott, így a kiesés elkerüléséért vívott rangadót Szászhermány nyerte.
Noha labdatartásban verhetetlen volt tegnap az FK Csíkszereda, a Valentin Suciu által irányított gárda nagyon gyengén játszott a Tordai Sticla Arieșul ellen. Pedig jól kezdtek a megyeszékhelyiek, és tíz perc alatt több helyzetet is kialakítottak a vendégek kapuja előtt, ám hol a tordai kapus vagy a védők tudtak hárítani, vagy a csíkiak hibáztak a befejezésnél. A 40. percben reklamálás miatt állított ki a játékvezető egy vendégjátékost, ám az emberfölény nem látszott meg a pályán. A második félidőben a játék a vendégek térfelén zajlott, a tordaiak azonban remekül védekeztek, a csíkiak pedig folytatták az első félidőben mutatott meddő játékukat.
A 71. percben egy eléggé ártatlan támadás végén Györgyi beadását Magyari juttatta a tordai kapuba, a gólt követően pedig folytatódott az unalmas játék, és úgy tűnt, mindkét csapat elégedett az eredménnyel, így eseménytelenül teltek el a hátralévő percek. A csíkiak ugyan nyertek, de a tegnap mutatott játékuk nem lesz elég ahhoz, hogy szombaton legyőzzék az éllovas Lénárdfalvát.

Eredmények
3. Liga. 5. csoport, 23. forduló: ma: FK Csíkszereda – Tordai Sticla Arieșul 1–0 (0–0) /Magyari (71.)/; FC Szászhermány – Székely­udvarhelyi FC 2–0 (0–0) /Roșu (82., 93.)/; Kolozsvári Sănătatea – Ma­rosvásárhelyi MSE 3–0, Szász­régeni Avântul – Besztercei Glo­ria 1–2, Barcarozsnyói Olimpic Ce­ta­te – Nagybányai Minaur 1–0, Tas­ná­di Unirea – Dési Unirea 1–2, Med­gyesi Gaz Metan II – Radnót 3–3, Lé­nárdfalva – Kolozsvári CFR II. 3–1.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek