Fiúbandaként folytatja a Rafters

1 340

Tavaly nyár elején alakult Gyer­gyószéken a diákokból álló Raf­ters zenekar, akkor pedig azt írtuk róluk, hogy tanulásvággyal tele, lelkesen alkotnak, ugyanakkor céltudatosan, türelmesen igyekeznek felfelé lépkedni a zeneélet lépcsőfokain. Ez mind a mai napig igaz a zenekarra, csakhogy változás volt a formációban, mivel Kedves-Tamás Hanga énekes – személyes okokból kifolyólag – már nem tagja a bandának. Fiúcsapatként folytatják, és merész terveik vannak idénre.

Kevesebben, de folytatják. Tovább a megkezdett úton Fotó: Gidófalvi Róbert

A zenekar indulásakor három unokatestvér is volt a formációban, a többiekkel pedig az iskolában ismerkedtek meg. A szintén gyergyói Incognito zenekar hallgatása közben fogalmazódott meg az ötlet a fiatalokban, hogy ők is zenélni akarnak, így jött létre a Rafters, amely az első nyáron már több mint tíz koncertet tudhatott a háta mögött: június elsején az egyik gyergyószentmiklósi szórakozóhelyen, a helyi esztenafesztiválon, a csomafalvi falunapokon, de Szé­kelyudvarhelyen, Csíkszeredában, és más helyszíneken is megmutathatták tehetségüket.
– Nagyon fontos cél volt számunkra, hogy bemutatkozzunk a közönségnek. Ez sikerült, így nagyon boldogok voltunk, mert korábban semmilyen formációban nem zenéltünk – fogalmazott a Rafters szólógitárosa, Ambrus Nándor, hozzátéve: az első saját daluk is megjelent, ami szintén fontos lépés volt.
Idén két-három új saját dalt is megosztanának, ugyanakkor minél többször fellépnének a nyár folyamán, hisz ezáltal kovácsolódhatnak össze jobban, és a kapcsolatépítés szempontjából is a koncertezés a legfontosabb.
A Rafters mozgalmas év elé tekint, ugyanis meghívást kapott a budapesti Soundcam Production stúdióba, ahol a csapat egyik új dalát veszik majd fel.
Ebben az évben már csak öten folytatják, mivel Kedves-Tamás Hanga, a csapat énekese már nem tagja a zenekarnak. A diáklány rámutatott: rengeteg kihívást és új tapasztalatot hozott az elmúlt nyár, a kilépés pedig nehéz döntésnek bizonyult, de a pályaválasztást kellett előtérbe helyeznie. A zenekar énekese Benő Szilveszter lett, akit Ambrus Krisztián, Ambrus Nándor, Huszár Dávid és Simon Hunor kísér hangszeren.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek