Finanszírozási szerződéskötés előtt

88

Tizenegy oktatási intézmény épületének a hőszigetelésére pályázott sikeresen a Regionális Operatív Programban a csíkszeredai önkormányzat – tudtuk meg Dósa Esztertől. A hivatal beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott igazgatója szerint hat épület esetében finanszírozási szerződéskötés előtt áll a hivatal, a Kisherceg és Micimackó óvoda szigetelése azonban elmarad.

A Micimackó óvoda. Nem kedvezményezettje a kiírásnak Fotó: László F. Csaba

Amint arról már korábban beszámoltunk, a csíkszeredai önkormányzat beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott irodája még tavaly elkezdte összeállítani a megyeközpontban működő tanintézmények hőszigetelésének előtanulmányát, amellyel a Regionális Operatív Programban pályáztak.
Dósa Eszter igazgató szerint a hivatal tizenegy oktatási intézmény épületének a szigetelésére pályázott sikeresen, de nem felelt meg a pályázati kiírásnak a Kisherceg és Micimackó óvoda, ezért ez a két épület ebben a programban nem lesz szigetelve.

A bürokrácia labirintusában
A polgármesteri hivatal még tavaly májusban, illetve augusztusban benyújtotta az Aranyalma, a Cimbora és a Tulipán óvoda pályázati dokumentációját, jelenleg a finanszírozási szerződés megkötésére várnak.
– Sajnos késik a szerződéskötés. Az Aranyalma épületére december óta, a Tulipán és Cimbora óvoda épületei finanszírozási szerződésének a megkötésére február és március eleje óta várunk. Közben elindítottuk az Aranyalma és a Tulipán óvodaépületek munkálataihoz szükséges kivitelezési tervek közbeszerzését. A Cimbora kivitelezési tervének a közbeszerzési kiírását még nem hagyta jóvá a közbeszerzési hatóság – részletezte Dósa Eszter, a hivatal beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott igazgatója.

A Kisherceg és Micimackó szigetelése elmarad
A Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal tavaly elindított beruházásai között a tömbházak hőszigetelése mellett a tanintézmények szigetelése az egyik legnagyobb projektje. Az óvoda- és iskolaépületek szigetelésére 36,3 millió lejt nyert az önkormányzat uniós alapból.
Ebből a szigetelési programból kimarad azonban a Kisherceg és Micimackó óvoda, mert az épületek nem feleltek meg a pályázati kiírásnak.
– A Kisherceg azért nem felelt meg, mert az épületben két intézmény működik: az óvoda és a vérközpont – fejtette ki Dósa Eszter. Az igazgató szerint a Micimackó óvoda épületének a szigetelésére ugyanakkor tovább keresi a megoldást a polgármesteri hivatal beruházásokkal és közbeszerzésekkel megbízott irodája.

Általános iskolákat és szakközépiskolákat is szigetelnek
A csíkszeredai polgármesteri hivatal szintén sikeresen pályázott a Regionális Operatív Programba a József Attila, a Nagy Imre és a Liviu Rebreanu általános iskola épületének a hőszigetelésére.
– Mindhárom általános iskolára tavaly szeptemberben benyújtottuk a pályázatot, és sikeres elbíráláson vagyunk túl, a szerződéskötésre várunk. Közben a József Attila Általános Iskola szigetelésének a kivitelezési tervére elindítottuk a közbeszerzési eljárást, múlt pénteken járt le a jelentkezési határidő, egyetlen tervező sem jelentkezett. A másik két épület tervének a közbeszerzési dokumentációja most készül – tudtuk meg.
Dósa Eszter igazgató szerint ezen a téren további öt sikeres pályázata van a polgármesteri hivatalnak: ezek a Kájoni János, a Kós Károly és a Venczel József Szakközépiskola hőszigetelésére vonatkoznak, illetve a Székely Károly Szakközépiskola és az Octavian Goga Gimnáziumhoz tartozó bentlakások szigetelésére is uniós alapokat hívott le a hivatal.

Pál Bíborka

A cikk a Hargita Népe március 22-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek