Final fourba jutna Csíkszereda

66

Hatalmas lehetőség kapujába érkezett a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata, amely szombaton délután a Ga­la­ci United ellen kivívhatja a Románia-kupa négyes döntőjébe való jutást. Ennek érdekében mindent meg fognak tenni a csíkiak, és kérik a szurkolók segítségét is. A Gyergyószentmiklósi Inter a CSM Poli Iaşi-t fogadja.

Ismerősként köszönthetik egymást a csapatok Fotó: Pál Zoltán / Archív

Elérkezett a teremlabdarúgó Románia-kupa a negyeddöntőkhöz, amelyben a Csík­szeredai Imperial Wet alakulata hazai pályán vívhatja ki a sorozat négyes döntőjébe való jutást. Ehhez a tavalyi bajnoki ezüstérmes Galaci Unitedet kell legyőzzék hazai környezetben szombaton 17 órától az Erőss Zsolt Arénában.

Edzőt váltottak
A Galaci United és a Csíkszeredai Imperial Wet a lehető legjobban ismeri egymást, a bajnoki rajt előtt már játszottak felkészülési meccset, hogy majd a bajnokságban kétszer is összemérjék erejüket. Mindannyiszor galaci győzelem született, ha még szoros is volt. A télen viszont átalakított csíki csapattal találta szembe magát a Galac, és három felkészülési meccsen két csíki és egy Duna-parti sikert lehetett elkönyvelni.
Hogy ennek hatására-e, de a galaciak trénert cseréltek a tavaszi idény előtt. Cosmin Gherman helyét a portugál Vitor Hugo Costa Azevedo Rodrigues vette át, aki aktív labdarúgóként bajnok volt a Marosvásárhelyi City’US-szal, majd edzőként Azerbajdzsánban, illetve az Egyesült Arab Emírségekben dolgozott. Érkezésével a galaciak előbb simán túlléptek a Románia-kupa nyolcaddöntőjén, 10–3-ra győzve le a második ligás Bukovina Vicovot, majd a bajnokság tavaszi rajtjában Călărași-on nyertek 5–2-re, és továbbra is versenyben vannak az alapszakasz dobogós helyezéséért.

Új keret Csíkszeredában
Csíkszeredában a tél hatalmas változásokat hozott és a keret több mint fele kicserélődött, akiket a szakvezetés portugál, illetve spanyol játékosokkal helyettesített. Többen úgy érkeztek, hogy tisztában voltak az itteni bajnoksággal, hiszen már megfordultak Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen vagy épp Déván.
Az újítás pedig jól jött és eredményt is hozott. A felkészülés során Gyergyószárhegyen Benedek-kupát nyert a csapat, hogy majd a Galac elleni páros felkészülési meccset 1–1-re hozzák. A Románia-kupában a Dunărea Călărași-t simán ütötte ki a Szőcs Loránd által vezényelt csapat 5–0-val, ráadásul idegenben, hogy majd a Resicabányai Muncitorult a tavaszi idény első fordulójában nagyon könnyedén intézzék el.
– Nagyon nehéz meccsre számítunk, és mondhatni az idei szezon legfontosabbja következik. Galaccal játszottuk a legtöbb hivatalos vagy épp felkészülési meccset, amely mindegyike szoros volt. Úgy érzem, hogy a mostani egy picit más lesz, mint a többi. A Galac is fel fogja szívni magát, és egyértelmű, hogy nyerni jönnek. Edzőcsere is volt náluk azóta, így minden bizonnyal a játékuk is változik folyamatosan. Nálunk meg kicserélődött a csapat, sikerült azóta két felkészülési meccsen legyőzni őket. Ennek ellenére, minden elemre oda kell figyeljünk, kezdve a kapusteljesítménytől a helyzetek kihasználásáig. Fontos lesz továbbá, hogy miként állunk bele a meccsbe és ki rúgja majd az első gólt. Mi győzni szeretnénk, és ezért mindent megteszünk. Reméljük ugyanakkor, hogy sokan ki fognak látogatni a találkozóra, és végig mellettünk lesznek a szurkolók, hogy sikerüljön bejutnunk a final fourba – fogalmazott Szőcs Loránd a csíkiak trénere.

Bravúrt szereznének
A sorozat negyeddöntőjében érdekelt a Gyergyószentmiklósi Inter második ligás csapata is, amely a Marosvásárhelyi City’US-t legyőzve jutott be a negyeddöntőbe. Ellenfelük az a CSM Poli Iași lesz, amely az előző körben épp az FK Székelyudvarhelyt búcsúztatta, hatalmas meglepetésre. Ezt az összecsapást Gyergyószárhegyen rendezik szombaton 18 órától.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 2-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek