Final four a tét

Idegenben kellene továbbjutni

29

Nyolc csapat maradt versenyben a teremlabdarúgó Románia-kupában, köztük a két megyei csapat, a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve az FK Székelyudvarhely. Mindkét alakulatnak nagyon nehéz dolga lesz a negyeddöntőben, hiszen idegenben kell kivívniuk a négyesdöntőbe való jutást. Előbbiek Déván, utóbbiak Călăraşi-on.

Mindkét Hargita megyei csapatnak a negyeddöntőbe való jutás a cél

Bejutni a legjobb négy csapat közé. Ez a cél lobog a Csíkszeredai Imperial Wet, illetve az FK Székelyudvarhely szeme előtt, hiszen a hétvégén rendezik a Románia-kupa negyeddöntőit. A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, ráadásul mindkét megyei csapat idegenben kell elérje a fentebb említett célt, ami egyáltalán nem lesz könnyű, az ellenfelekből kiindulva. A Csíkszeredai Imperial Wet a tavalyi bajnoki bronzérmes, illetve kupadöntős és jelenleg a bajnokságot vezető Dévai Autobergamo otthonában kell pályára lépjen, míg az FK Székelyudvarhely a Dunărea Călărași vendége lesz.
A csíki csapat fennállása óta csak megszorongatni tudta a dévai csapatot, még a pontszerzés is elmaradt. A tavalyi bajnoki szezonban egy 5–0-s és egy 9–1-es vereség a mérleg, míg a Csíkszeredában megrendezett Románia-kupa elődöntőjében már jóval szorosabb volt a meccs, ám végül 2–1 arányban diadalmaskodtak a Hunyad megyeiek. Az idei szezon odavágóin az Imperialnak már volt esélye idegenben bizonyítani, de egy szoros találkozón 5–3-as hazai siker született. A tél folyamán viszont a csíki keret tovább acélosodott, nőtt a merítési lehetőség, és már csak az a kérdés, hogy Cosmin Gherman össze tudta-e gyúrni a csapatot. Igaz, a téli szünet alatt Déva is erősített.
A Jakab Zoltán által felkészített FK Székelyudvarhely dolga papíron könnyebb, mint a csíkiaké, ám a Dunărea Călărași roppant kellemetlen ellenfél, főleg hazai környezetben. Călărași-on a nagyok közül csak a Galac tudott nyerni 5–4-re, míg a Dévának ikszre futotta, hogy az Imperial bicskája beletörjön a kísérletbe. Az FK az odavágók során egy sírból visszahozott meccsen 3–3-as döntetlent játszott ellenük.
A Dunărea Călărași – FK Szé­kelyudvarhely meccset szombaton 18, míg a Dévai Autobergamo – Csíkszeredai Imperial Wet találkozót vasárnap 18 órától rendezik.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek