Figyelmeztették az elővigyázatlan sofőröket

A rendőrség hétfőn még megértő volt

226

Alig néhány bírságot rótt ki hétfőn a rendőrség azokra a gépjárművezetőkre, akik elmulasztották időben felszerelni járművüket téli gumival és hóláncokkal. A legtöbb esetben csak figyelmeztetést kaptak az elővigyázatosságot elmulasztó sofőrök.

Gumicsere. Immár kötelező

A hétfői nagy havazás alkalmával a rendőrség ellenőrizte, hogy a közúton közlekedő gépkocsikat ellátták-e téli gumival, hólánccal. Aki ezt elmulasztotta, azt megbírságolták, a legtöbb esetben azonban csupán figyelmeztetést kaptak az elővigyázatlan sofőrök – közölte a Hargita Népe megkeresésére Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője.
Hozzáfűzte: az volt a céljuk az ellenőrzésekkel, hogy a sofőrökben tudatosítsák, szükséges a téli gumik használata, illetve az elakadások megelőzése is volt a célja az akciónak.
– Néhány ember miatt, aki nem szerelte fel megfelelően az autóját, ne álljon le a teljes forgalom. Ezért állítottuk le azokat, akik elmulasztották felszerelni a gépkocsijukat, de a legtöbb esetben a kiszabott bírság csak egy hivatalos figyelmeztetés volt – közölte a szóvivő.
Kérdésünkre ugyanakkor elmondta: mivel viszonylag kevés bírságot róttak ki, ezért nem tudják pontosan megmondani, hány autót állítottak meg, de több tucatra tehető ezek száma. Hozzáfűzte: hogy ez a szám sok vagy kevés, viszonyítás kérdése.
– Ha azt vesszük, hogy az ideális a nulla lenne, akkor sok, de ha belegondolunk abba, hogy akár több százan is lehetnének, akkor meg kevés – tréfálkozott a szóvivő.
Komolyra fordítva a szót, hozzáfűzte: általában véve kijelenthetjük, hogy a Hargita megyei sofőrök túlnyomó többsége megértette, fontos időben felszerelni a téli gumikat, de azért voltak kivételek is.
– Ezért felhívom a járművezetők figyelmét, hogy kötelező a téli gumik felszerelése, különben azt kockáztatják, hogy komoly bírságokat ró ki rájuk a rendőrség és még úton is maradhatnak – nyomatékosította Gheorghe Filip.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek