Figyelmeztet a tűzoltóság

83

Fokozott ütemben végzett ellenőrzéseket november folyamán a megyében található szórakozóhelyeken a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU) annak érdekében, hogy a sokak által látogatott helyek (bárok, diszkók, klubok) biztonságát katasztrófavédelmi szempontból megvizsgálják – tájékoztat közleményében a felügyelőség.

Az elmúlt hónapban 16 ilyen akciót hajtottak végre, amelyek során 58 rendellenességet találtak. Ezekből 14-et még a helyszínelés ideje alatt helyreállítottak a szórakozóhelyek üzemeltetői. A tűzoltóság szakemberei 5500 lej értékben kilenc szabálysértési jegyzőkönyvet írtak meg, és 31 figyelmeztetést adtak ki.
A szakemberek egyébként számos szempontot figyelembe vesznek akkor, amikor a helyszínen vizsgálódnak. Fontos, hogy minden létesítményben legyenek az elsősegély nyújtásához alkalmas eszközök, megfelelően működjenek az elektromos és fűtésre használt szerkezetek. Vészhelyzet esetén elegendő vészkijáratnak kell lennie az épületben, tűzvédelmi működési engedélyre is szükség van, illetve a dohányzás tilalmára vonatkozó szabályokat is be kell tartaniuk.
A tűzoltóság munkatársai eligazítást is tartottak a szórakozóhelyek tulajdonosainak, működtetőinek arról, hogy katasztrófa esetén hogyan kell elsősegélyt nyújtani, illetve biztonságosan kimenekíteni az embereket a helyszínről, a közlemény szerint ezt a tevékenységet az ünnepek végéig folytatják. A tűzoltóság a közelgő ünnepekre vonatkozóan javaslatokat is megfogalmazott, ugyanakkor az egyes helyi alakulatokat is katasztrófa-megelőzéssel kapcsolatos feladatokkal bízza meg, amelyeknek a nagy forgalmat lebonyolító bevásárlóközpontokban, szállásadó helyeken, hegyi menedékekben, valamint templomokban kell ezt teljesíteniük.
A terepmunka során külön figyelmet fordítanak majd a tűzijátékokat eladásra kínáló, illetve bemutatókat szervezőkre, továbbá folytatódnak a szórakozóhelyek vizsgálatai is, és ha súlyos rendellenességet találnak, akkor bevonják az adott lokál működési engedélyét.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek