Figyelmetlenség okozta balesetek

36

 

 

Két közúti balesethez riasztották hétfőn a megyei Sürgősségi Rohammentő Szolgálat (SMURD) egységeit. Az egyik szerencsétlenség Székelyudvarhelyen, a másik pedig Csíkszeredában történt. A rohammentősök két személynek nyújtottak elsősegélyt, majd kórházba szállították a sérülteket – derül ki a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége tegnapi sajtóközleményéből.

Hétfőn délután három óra körül egy 89 éves szé­kely­udvarhelyi biciklis ütkö­zött egy 54 éves szintén székelyudvarhe­lyi férfi vezette személygépkocsival. A Sas utcában történt baleseteben a vétkes sofőr megfelelő biztosítás nélkül jobbra kanyarodott és elgázolta az idős férfit, akit a helyszínre érkező rohammentősök a székelyudvarhelyi kórházba szállítottak.

Ugyancsak hétfőn délután egy csíkszeredai balesethez is riasztották a rohammentőket. A Kossuth Lajos utca egyik gyalogátkelőhelyén egy 19 éves szentegyházi fiatalember elgázolt egy 25 éves csíkszentimrei nőt. Az áldozat kisebb zúzodásokat szenvedett a fején és megsérült a bal térde, a helyszínre kiérkező mentősök őt is kórházba szállították – tájékoztatott a Hargita Megyei Sürgősségi Rohammentő Szolgálat.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint hétfőn délelőtt egy 19 éves korondi fiatalember vezette személygépkocsi ütközött egy 29 éves csíkkarcfalvi férfi vezette motorkerékpárral a 13/A jelezésű országúton Korond községben. A balesetet az autó sofőrje okozta, aki nem adott elsőbbséget a Borvíz utca útkereszteződésénél. A felcsíki motorbiciklis könnyebb sérüléseket szenvedett.

 


Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.