Figyeljenek a szállítási határidőkre

Gépbeszerzési pályázatok

181

Konkrét szállítási határidők leszögezésére kéri a gép- és eszközvásárlást uniós támogatással lebonyolító gazdálkodókat a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség. Sok pályázati elszámolás ugyanis a beszállítói késések, csúszó rendelésteljesítések miatt halasztódik.

Uniós pályázatból vásárolt erőgép Alcsíkon. Megéri az odafigyelést Fotó: Domján Levente

Mind a közbeszerzések alkalmával, mind pedig a beszállítókkal, gépforgalmazókkal kötendő szerződésekben konkrét szállítási határidők leszögezését ajánlja a traktor-, mezőgép- és különféle eszközvásárlási pályázattal rendelkező gazdák számára a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) – tájékoztatta lapunkat Ioan Hîrb, az AFIR Hargita megyei kirendeltségének igazgatója.
Az uniós támogatás felhasználásával megrendelt gépek leszállításának határidejét az intézmény ajánlása szerint az elszámolási csúszások és az ebből adódó kellemetlenségek elkerülése érdekében szükséges konkrét határidőhöz kötni. Az ajánlás az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) valamennyi, eszköz- és gépvásárlást lehetővé tevő intézkedésére érvényes.
Mint kiderült, a gyártók vagy a kereskedők késlekedése vagy a megrendelt gép, mezőgazdasági eszköz leszállításának halogatása számos pályázónak gondot okoz nyertes pályázatának lezárásában, illetve az őt illető vissza nem térítendő támogatás lehívásában.
Az AFIR ugyanakkor a gépvásárlásban érdekelt pályázóknak közbeszerzéseik lebonyolítására az ügynökség referenciaárakat tartalmazó adatbázisát is ajánlja: az ott szereplő – mintegy 34 ezer különféle gépet és eszközt felölelő – kínálatból a kedvezményezettek közvetlenül is kiválaszthatják a pályázati támogatásból vásárolni kívánt új traktorokat, mezőgépeket és eszközöket.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.