Figyelemfelkeltő Vöröskereszt-rendezvény

Egészségedre, Gyergyó!

51

Gyermekeknek és felnőtteknek is szóló rendezvényt tart az egészség világnapján, április 7-én, vasárnap a Hargita Megyei Vöröskereszt gyergyószentmiklósi alegysége, partnerségben az Ifitékával és a helyi önkormányzattal. Lesz különleges reggeli torna, a felnőttek pedig szakorvos előadásán gazdagodhatnak hasznos információkkal. A szervezők rámutattak, nagyon fontos lenne, hogy jobban odafigyeljünk egészségünk megőrzésére, erre igyekeznek felhívni a figyelmet a program által.

Vérnyomás- és vércukorszintmérés. Hasznos program Fotó: Kertész László,/ Archív

A vasárnapi rendezvényre délelőtt 10 órakor lehet regisztrálni, a szervezők elmondása szerint pedig jó idő esetén a művelődési ház előtti tér, ellenkező esetben ped
Fél 11-től Bencze Kata – aki szintén partnere a rendezvénynek – vezényel rendhagyó reggeli tornát, egy órával később pedig többek között vérnyomásmérésre, vércukorszintmérésre, valamint testzsírszázalék-számításra is lehetőség lesz. Délben dr. Bartalis Hajnal tart előadást Mindennapi egészségünk címmel, a felnőtteknek szóló hasznos program mellett viszont a gyermekek sem unatkozhatnak: fél 12-től Miklós Attila koordinálásával akadálypályán bizonyíthatják ügyességüket, fél 1-től pedig Egészségesen és biztonságosan címmel tartanak számukra különböző foglalkozásokat.
A Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt önkéntese, Ferenczi Lilla lapunk érdeklődésére kifejtette, a program értelmében délelőtt 10 és délután 1 óra között zajlik a rendezvény, amelynek célja egyértelműen a figyelemfelkeltés.
– Fontos, hogy mindenki kicsit jobban odafigyeljen magára, mivel mi hiába népszerűsítjük az egészséges életmódot, ha nem jut el az emberekhez, hogy miért lényeges az egészségük megőrzése. A program által igyekszünk rálátást nyújtani, hogy némi odafigyeléssel mennyire egyszerűen vigyázhatunk az egészségünkre – fejtette ki.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek