Figura-bemutató: mesejátékra hívják a családokat

67

Családi programot kínál a gyer­gyószentmiklósi Figura Stúdió Színház: az évad ötödik premierjeként az Incanto című mesejátékot mutatják be vasárnap.

Gyermeknek, felnőttnek is szórakozást ígér a varázslatos Incanto Fotó: Figura Stúdió Színház
Gyermeknek, felnőttnek is szórakozást ígér a varázslatos Incanto Fotó: Figura Stúdió Színház

A gyermekközönségnek szól elsősorban a Figura Stúdió Színház legújabb darabja, de a meseszerető felnőtteket is várják az előadásra, hiszen kellemes családi program lehet bárkinek. Az Incanto című mesejátékot Csiki Zsolt rendezte, szövegét Mosu Norbert László, a Figura társulatának színésze írta. Neki egyébként ez a második, bemutatásra kerülő mesedarabja. Az iduri szörny, mely 2013-ban a József Attila Kör által meghirdetett pályázaton nyert, megjelent az Add ide a drámád! című kiadványban, illetve Barabás Árpád rendezésében volt megtekinthető a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban. Az alkotók a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón elmondták, különlegesebb mesejáték ez, mint a többi, a díszlet, a jelmezek, a történet szoros egységet alkot. A forgatókönyvet a rendező és az író közösen alkotta meg. Igyekeztek olyan helyzeteket is beépíteni az előadásba, amelyekkel a való életben is találkozhatnak a gyermekek, a cél az, hogy igazak legyenek a figurák és a problémáik is, a mondanivaló pedig akár később is foglalkoztassa a nézőket.
Az Incanto (olaszul varázslás) nevet azért választották, mert varázslatos történetre épül a cselekmény, amely egy varázsló barlangjában játszódik. Belzebub, a gonoszt megtestesítő varázsló és nagynénje határidőt kapnak, hogy szilveszter éjfélig idézzék elő a természet pusztulását. Az Állatok Nagytanácsa közbelép, kémeket küld a gonosz bűbájosokhoz, hogy megakadályozzák a világot megsemmisítő varázsital elkészítését. Persze mindkét félnek akad segítsége, és véletlenek egész sorozata segíti vagy épp hátráltatja a nagy tervet. Az egyik legnagyobb ellenség pedig az idő.
A bemutató vasárnap 18 órától lesz. Az előadás később gyermekbérletben kerül műsorra: február 23-án, 24-én és 25-én. A Bethlen Gábor Alap támogatásával létrejött produkcióra a jegyek ára 6 lej.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek