2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Fiatalos lendület Alcsíkon

Megyeszerte folyamatban van a szeptemberben mandátumot nyert önkormányzati tisztségviselők beiktatása, az önkormányzati testületek alakuló ülése. Alcsíkon Csíkszentsimonban és Tusnádon már elfoglalták hivatalukat a döntéshozók és végrehajtók.

Az elmúlt két nap során iktatták be hivatalába az alcsíki térség két legfiatalabb polgármesterét: Csíkszent­simonban az újrázó Kozma Istvánt, Tusnádon pedig Molnár Józsefet.

Voksokkal honorált munka

Csíkszentsimonban Kozma István polgármester újabb mandátumát kezdheti. Az általa képviselt fiatalos vonalról szólt az eskütétel alkalmával is:

– Az első mandátumom átvételekor nagyon izgultam az eskütételén, ez most, négy évvel később sincs másként. Örvendek, hogy az elmúlt mandátum során sikerült a fiatalságot és a tapasztaltabb generációt közelebb hozni egymáshoz, és a falu szolgálatába állítani. Továbbra is kiemelten fontos számomra, hogy minden erőmmel és tudásommal azon legyek, hogy a közöséget eredményesen tudjuk építeni és képviselni. Egy olyan községet szeretnék létrehozni, ahol érdemes jövőt tervezni és ahol a tisztesség és becsület értékként jelenik meg. Ezt kell tükrözze a becsülettel és tisztességgel végzett munka is, hiszen egy községben a polgármester és a tanácsosi testület mindig a közérdeket kell szolgálja – hangsúlyozta Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere.

Fiatalítás Tusnád községben

Tegnap tette le hivatali esküjét Molnár József, Tusnád község új, fiatal polgármestere. Az ünnepélyes beiktatást megelőzően az újdonsült tanácstagok és a beiktatásra váró polgármester ünnepi szentmisén vettek részt. Mint Molnár József elmondta, fontos és szükséges volt ez ahhoz, hogy a falu leendő vezető testülete hitben és lélekben is felkészülten tudjon eleget tenni az előtte álló négyéves mandátum kihívásainak. Hozzáfűzte, frissen felesküdött polgármesterként számára nagyon fontos a közösség szolgálata, és hogy az előttük álló feladatokat együtt, közösen, közösségi erővel tudják megoldani.


Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb