Fiatalos gazdasági konferencia fiataloknak

35

Többnapos üzleti konferencia kezdődik ma Szé­kely­udvar­helyen. Erdély start­uppereinek, kezdő vállalkozóinak, illetve vállalkozó kedvű fiataljainak szól az életszagú, helyi sikertörténeteket, kézzelfogható segítséget kínáló rendezvény.

A Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház, a Műhely – L’atelier Egyesület, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), valamint a Design Terminál partnerségével szervezte meg a szeptember 20–23. között zajló Vállalkozz Rá!, illetve a StartUp&Down összevont konferenciát. A meghívott előadók között olyan sikeres hazai és budapesti vállalkozók, üzletemberek, szakemberek vannak, akik tanácsokkal segíthetik a résztvevőket: hogyan tudnak felkészülni az indulásra, illetve milyen stratégiát követhetnek cégükben, függetlenül attól, hogy most indultak, vagy már működik a vállalkozásuk.
– De nem visszük túlzásba a sikersztorikat, beszélünk a hullámvölgyekről, kudarcokról is. A résztvevőket nem híres előadókkal akarjuk szédíteni, hús-vér embereket hívtunk meg, helyi vállalkozókat, akik személyes történetük megosztásával nyújtanak példát – mondta Berkeczi Zsolt, a Harghita Business Center sajtófelelőse.
A programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy izgalmas, tanulságos, dinamikus és ugyanakkor szórakoztató is legyen. Mint a rendezvény címe is sugallja, a startup világ lesz az esemény középpontjában, ezúttal viszont nem hallgatják el ennek a „kultúrának” az árnyoldalát sem.
A ma délelőtt 11.00 órakor kezdődő megnyitó után például többek között Fazakas Szabolcs, a Szé­kely­földi Legendárium meg­álmodója és megvalósítója, Gál­fi Dezső, a Galffis csokoládé manu­faktúra létrehozója, Szász Zsuzsa, az egyedi bőrtáskák készítője osztja meg tapasztalatait, műhelytitkait, netán nehézségeit a hallgatósággal. Szintén ma tart előadást Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke is, és nem is akármiről, hanem a medvéről mint lehetőségről. Hasonlóan izgalmas a holnapi program is, vasárnap pedig meglepetés Bizniszvitaminnal zárul a konferencia. A részletes program a Harghita Business Center hbcenter.ro oldalán található meg.
Rossz hír annak, aki eddig nem jelentkezett, hogy a PR és mento-
ring workshopokra már tegnap beteltek a helyek, de az előadásokra még lehet vásárolni jegyeket online, de akár a helyszínen is. Berkeczi Zsolt elmondta, hogy 100 fölött van a már bejelentkezett személyek száma, jönnek Szatmárnémetiből, Sepsiszentgyörgyről, Marosvásárhelyről, Székelykeresztúrról, Csíkszeredából és nagyon sokan helyiek is.
Összességében tehát a konferencia az ismeretszerzésnek, a szakmai tapasztalatcserének és a kapcsolatépítésnek is teret ad. Az érdekes előadások, személyes történetek, illetve workshopok mellett mindennap lesz networking program, és a konferenciát holnap este a Mokka Kávéházban az 5 éves születésnapját ünneplő Bagossy Brothers Company koncertje zárja.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.