Fiatalokat támogató projektet is indítanak

Madéfalvi Hagymafesztivál

42

Önkormányzati labdarúgótornával és Zöldség- és gyümölcstermesztés a Csíki-medencében projekt bemutatásával nyitotta meg kapuit tegnap a Madéfalvi Hagymafesztivál.
Nyolc önkormányzati focicsapat méretetett meg a Művelődési központ mögötti focipályán a délutáni órákban. Este az egészséges életmódra ösztönző Zöldség- és gyümölcstermesztés a Csiki-medencében projekt bemutatására várták az érdeklődőket. A projekt 10 helyi fiatalnak ad lehetőséget, hogy kipróbálhassa magát a zöldég és gyümölcs termesztésében, területi, anyagi és szakmai támogatást kapva az önkormányzattól. Az éves projekt a jövő évi hagymafesztivállal zárulna, ahol a termelők bemutatnák és értékesítenék terményeiket.

Fiatalos lendület. Sportrendezvénnyel kezdődött a hagymafesztivál Fotó: Daczó Dénes

Ma délelőtt a Siculicidium tanösvény körbejárására várják az érdeklődőket Böjte Csaba testvérrel. Az iskola 1–8. osztályos tanulói, illetve a mogyoródi testvértelepülés képviselői is részt vesznek ezen a programon. Szombaton a sporton és a mulatáson van a hangsúly, délelőtt labdarúgótorna, este hagymabál színesíti a programkínálatot. Vasárnapról idén sem maradhat el a hagymás ételek főzőversenye, illetve hagyományos termékek kiállítása és vására. Emellett kézműves-foglalkozásokra várják a gyerekeket, illetve lesznek még kulturális műsorok és néptáncelőadások is a délutáni és esti órákban.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek