Fiatalokat díjaztak

Az Ifjúság Hete és az Európa Nap jegyében

19

Hargita Megye Tanácsa idén is díjazta a szakterületükön kiemelkedőt alkotó fiatalokat. Az Európa Nap keretében megtartott díjazáson olyan sikeres fiatalok tevékenységét ismerték el, akik kitartással és szakértelemmel végezték tevékenységüket, bíztak a felkínált lehetőségekben, és támogatásban is részesültek.

Csoportkép díjazottakkal. Elismerés az eredményes fiataloknak Fotó: Hmt sajtószolgálat

Bár az elvándorlás divatja megérintette a fiatalokat, Hargita Megye Tanácsának célja megteremteni számukra a hazatérés feltételeit. Ezért csatlakozott Hargita Megye Tanácsa a katolikus egyház kezdeményezéséhez, és nyilvánította az Ifjúság Évének az idei esztendőt. Számos tevékenységét ennek rendeli alá, s ezt a célt szolgálja a fiataloknak szervezett és fiatalokról szóló egyhetes rendezvénysorozat, az Ifjúság Hete is.
Tegnap Ígéret-díjjal ismerte el Hargita Megye Tanácsa Imre Blanka 23 éves csíkszeredai vállalkozót, aki Németországból tért haza, és tejfeldolgozó manufaktúrát működtet. Szintén Ígéret-díjat kapott közösségépítő tevékenységéért Imre Gábor, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke. Szent Imre-díjat kapott a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara Hallgatói Önkormányzatának jelenlegi korábbi és két korábbi elnöke, Mihály Gergő, valamint Csiszár Levente és András Előd. Heuréka-díjjal ismerték el a maroshévízi O. C. Tăslăuanu iskola csapatának innovatív tevékenységét, valamint a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium RoboCorp csapatát, akik egyedüli magyar csapatként vettek részt az országos robotépítő versenyen. A díjakat Barabás Csaba kabinetfőnök, Becze István megyei tanácsos és Andrei Jean-Adrian prefektus nyújtotta át.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.