2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Fiatalok a fogyasztói hozzáállásról

Az Ironikus–Szatirikus, Fogyasztói Társadalom vs. Boldogság című rendezvény keretében a képzőművészeti oktatásban részt vevő fiatalok nyilvánítottak véleményt a székely fogyasztói hozzáállásról.
[dropcap]A[/dropcap] Gyergyószentmiklóson nemrégiben lezajlott képzőművészeti programot az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács és a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány szervezte, amely a magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztői Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő segítségével valósult meg.
Ironikus–Szatirikus, Fo­gyasz­tói Társadalom vs. Boldogság címmel a székely fogyasztói hozzáállásról fogalmazták meg szóban és képben a véleményüket a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola és a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Iskola tizenegyedikes diákjai.
– A részt vevő diákok az Ironikus–Szatirikus, Fogyasztói Társadalom vs. Boldogság témára tömör mondanivalójú illusztrációkat készítettek, amellyel lényegében az emberek figyelmét hívják fel a képzőművészet innovatív fogyasztásának egyik lehetséges, ugyanakkor hatásos módjára is, mely jelen esetben az interneten jelen levő anim-gif formátum segítségvel történhet – fogalmazta meg a kétnapos rendezvény célkitűzését Sankó Gyatsa programvezető, elmondva, hogy a .gif formátumú képek már elérhetők a Pro Terra Alapítvány weboldalán.
Kifejtette, ha ezek a képek – néhány másodperc alatt – ilyen hatással tudnak lenni az emberekre, miért ne használnánk fel ezt a technológiát a képzőművészet egyik lehetséges kifejezésmódjára, annak érdekében, hogy minél több embert el tudjunk érni.
A részt vevő diákok kipróbálhatták az iskolai kereteken kívüli szabad, de tudatosan vezérelt alkotás folyamatát, amelynek végeredménye az lett, hogy az alkotások életre keltek és már alkotótól függetlenül magukért beszélhetnek.
– Az elkészült képek üzenete és mondanivalója, szándékosan készült kissé ironikus-szatirikussá, annak érdekében, hogy a székely fogyasztói társadalom, logikus észérvekkel magára ismerjen, illetve hogy magára találjon, és ennek fényében a jövőben megfelelő döntéseket tudjon hozni – közölte továbbá Sankó Gyatsa.

Jánossy Alíz

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb