hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Fiatal orvosok a kórházban

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház is csatlakozott a Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség és a Hargita Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság által megszervezett Ifjúsági Napokhoz. Az intézményben pénteken fiatal szakorvosok és a képzésük végén a kórházban munkába álló rezidens orvosok tartottak előadásokat, esetbemutatókat. A kórház könyvtártermében lezajlott eseményen a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola három osztályának diákjai is részt vettek.

Dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere köszöntőjében hangsúlyozta, a kórház feladata helyet biztosítani a fiatal orvosoknak, a rezidensek pedig az ilyen alkalmakkor bemutathatják rátermettségüket, bizonyíthatják, hogy itt a helyük.
Borboly Csaba, az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsának elnöke rámutatott, a fejlődésben lévő kórházban nemcsak az orvosok számára van karrierlehetőség, hanem az asszisztensekre, ápolókra, munkásokra is szükség van. Mint elmondta, az egészségügyben emelkedtek a bérek, és bár nem veszik fel a versenyt az egyes kiemelkedő szakterületeken biztosított fizetésekkel, jobb munkalehetőséget jelenthet ez az ágazat, mint valahol külföldön dolgozni és gyakran méltatlan körülmények között élni.
Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke is üdvözölte a rendezvény résztvevőit és felhívta a figyelmet az Európai Unió által a fiataloknak biztosított számos lehetőségre. Kiemelte, az Unió több programja révén utazhatnak a fiatalok, megismerhetnek más kultúrákat és itthon értékesíthető szakmai tapasztalatot is szerezhetnek külföldön.
A rezidens orvosok számos szakterületről mutattak be esettanulmányokat, előadásokat, beszéltek például az onkológia terén tapasztalt robbanásszerű fejlődésről, a vesekő modern, helyben is rendelkezésre álló kezelési lehetőségeiről, a politraumatizált betegek ellátásáról.
A rendezvény végén Dr. Adrian Dobrică sebész, megbízott kutatási igazgató köszönte meg a szakorvosjelöltek előadásait. Biztosította a fiatal szakembereket arról, hogy a kórház várja őket, hogy csatlakozzanak a szakorvosi csapathoz.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb