2021, március 7, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Fiatal művészeket és sportolókat jutalmaztak meg

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program 10. kiírásának nyerteseit. A 350 ezer lej összértékű támogatásból 493 fiatal sportoló és művész részesül, közöttük több Hargita megyei is.

[dropcap]T[/dropcap]eniszütő, amelynek nyele egy gitár nyaka: ezt a logót választotta idén a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közös tehetségtámogató programjuk népszerűsítésére, és az üzenet célba jutott: a 10. fordulójánál tartó program aktuális kiírására több mint 900 tehetséges fiatal sportoló és művész jelentkezett az ország minden részéből. Az idén 350 ezer lejre emelt támogatási alapból 493 fiatal részesül 138 nyertes pályázat keretében: a névsorokat tegnap hozták nyilvánosságra Kolozsváron.
– A Segíthetek? Tehetségtámogató Program révén sikerült hozzájárulnunk több sportoló kiváló nemzetközi eredményéhez, így az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál mindhárom romániai aranyérméhez és az Európai Játékokon szerzett egyik aranyéremhez. Az ifjú művészek támogatásával pedig kifejeztük megbecsülésünket mindennel szemben, ami művészeti értéket képvisel. Ezeknek a csodálatos, kiváló teljesítményű fiataloknak a munkáját minden pillanatban támogatni kell, és mi, ahogy az elmúlt tíz évben, a továbbiakban is megbízható partnerük kívánunk maradni – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
A művészeti zsűri 39 nyertes pályázónak osztott szét 120 ezer lejt, a sportzsűri pedig 86 pályázónak ítélt oda 160 ezer lejt. A 18 év fölötti korcsoportban – ahová azokat hívja meg A Közösségért Alapítvány, akik korábban sikeresen pályáztak, de időközben nagykorúak lettek – 13 ifjú részesült a 70 000 lejes alapból.
– A pályázás révén a fiatalok bátorságot nyerhetnek saját értékeik érvényesítéséhez. A gazdag tapasztalattal rendelkező és széles látókörű zsűritagok pedig egyaránt figyelnek a már ismert, eredményes fiatalokra, valamint a pályakezdő, még ki nem bontakozott tehetségesekre – fogalmazott András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.
Hargita megyéből a 18 évnél idősebbek között a csíkszeredai Imre Emil (gyorskorcsolya) részesült támogatásban. A megjutalmazott sportolók között a székelyudvarhelyi Bá­lint Noémi (atlétika), a gyer­gyó­szentmiklósi Darvas Zsa­nett (sífutás), a csíkszeredai Imre Norbert-Tamás és Orbán Lehel (cselgáncs), a csíkszenttamá­si Kosza Hanna (cselgáncs), a szintén csíki Szász Attila-István (gyorskorcsolya) és Ure­che Andrea (műkorcsolya) ne­ve szerepel. A támogatott mű­vé­szek sorában szerepel a szé­kely­udvarhelyi Kékiringó nép­táncegyüttes, a szentegyhá­zi Gyermekfilharmónia, a szé­kely­ud­varhelyi Pető Kriszta (oboa) és a felsősófalvi Szőke Za­lán (hegedű).

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Életét veszítette a hargitafürdői Kossuth-sípályán egy férfi

Hirtelen szívleállás következtében elhunyt egy hetvenéves csíkszeredai férfi a hargitafürdői Kossuth-sípályán vasárnap délelőtt – közölte a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség. Alina Ciobotariu közleményében azt...

Kiütéses Sportklub-siker Gyergyószentmiklóson

Nyolcgólos meccsen vette vissza pályaelőnyét a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Csíkszeredai Sportklub, a kék-fehérek szombat este vendégként győzték le a Gyergyói Hoki Klubot....

Továbbra is karanténkötelesek a Magyarországról Romániába érkezők

Aktualizálta pénteken az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét. A listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba...

Legfrissebb