Fesztiváljelleget ölthet a lovasnap

53

Több mint hatvan programot és négyszáznál is több fellépőt ígérnek a holnap kezdődő kétnapos 9. Székelyföldi Lovas Ünnep szervezői. Hosszú távon fesztiváljellegűvé tennék a rendezvénysorozatot, egybegyűjtve a lovas sportokért rajongó fiatalságot – hangzott el tegnap a Gyergyószentmiklóson tartott sajtótájékoztatón.

A rendezvény főszervezői és támogatóik. Sikeres az együttműködés Fotó: hmt sajtószolgálat
A rendezvény főszervezői és támogatóik. Sikeres az együttműködés Fotó: hmt sajtószolgálat

Javában zajlanak az előkészületek a holnap kezdődő 9. Székelyföldi Lovas Ünnepre: ott-jártunkkor épp a nézőtér és a lovas bemutatókra alkalmas pálya kialakításán munkálkodtak a szakemberek.
– Ha a helyi és a megyei önkormányzat részéről nem lenne tapasztalható az a hozzáállás, támogatás, amit immár több éve élvez a Krigel Sportklub, nem lennének lovas napok sem – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Bajkó Tibor főszervező, a sportklub elnöke, megköszönve Borboly Csabának, Hargita Megye Tanácsa elnökének és Nagy Zoltán polgármesternek a támogatást. Tréfálkozva fűzte hozzá, még sokszor köszönetet kell mondania a két intézmény vezetőjének, hiszen minden jel arra mutat, hogy még sokszor megszervezik a lovasok ünnepét Gyergyószentmiklóson.
Borboly Csaba elmondta, nem elég csak betonozni, aszfaltozni, építeni, hanem az élet minőségéhez is hozzá kell járulni oly módon, hogy a helyben maradás kellemes és szép kihívás legyen, nem kényszer.
– A ló és ember barátságát középpontba állító rendezvények rámutatnak arra, hogy a székely nép mindig is harmóniában élt a természettel. Ez pedig arra ösztönöz bennünket, hogy időnként álljunk meg, és gondolkodjunk el azon, mi is az, ami igazán érték – mondta Borboly Csaba.
Kifejtette, a lovas emberek azáltal, hogy a lovat próbálják a figyelem középpontjába állítani, éppen ezt teszik. Továbbá elmondta, próbáljunk a gyerekeink számára is irányt mutatni az igazi értékeket illetően, mert nem biztos, hogy hosszú távon célravezető a globalizált világ által ránk erőltetett rohanó ritmus. A megyei tanács elnöke arra is kitért, hogy a főszervezőknek jó lenne elgondolkodni azon is, hogy a kétnapos rendezvényt kiterjesszék, és akár egyhetes lovas fesztivállá duzzasszák, amelyre ide lehetne csalogatni a lószerető fiatalságot.
– Úgy gondolom, jó lóra tettünk, amikor vállaltuk, hogy támogatjuk ezt a rendezvényt, hiszen olyan értékekre építkeznek, amelyek mindig is megvoltak az itteni emberekben: a természetközeli életérzésre és a lószeretetre – mondta Nagy Zoltán polgármester.
Kifejtette, örül, hogy a gyer­gyószentmiklósi lovaspálya az itt zajló színvonalas programokon túl közösségépítő térré is változott, amely több ezer embert vonz a városba. Ugyanakkor arra kérte a város lakosságát, hogy mindenki lehetősége szerint hívja meg a távolabb élő ismerőseit is erre a rendezvényre.

Jánossy Alíz

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.