hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Ferences ifjúsági programok 2017-ben

Idén is változatos programkínálattal várja az Assisi Szent Ferenc szellemét megismerni vagy elmélyíteni akaró fiatalokat és gyerekeket a Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya.
Amint azt az erdélyi ferences rend ifjúsági programokért felelős koordinátorától, fr. Pantea Tibortól megtudtuk, a programsorozatot a március 3–5. között Désen sorra kerülő Fitt téli találkozó nyitja. Kolozsvárt újra megtartják a Szent 3 Nap elnevezésű lelki programot április 12–15. között, május folyamán pedig Gyergyószárhegy ad otthont három ferences rendezvénynek: május 5–7. között a Ferences Ösvény 3-at, május 19-től 21-ig a Ferences Ösvény 1-et, június 29. és július 2. között pedig a Zsolozsmatábort szervezik meg az erdélyi „barátok”.
Július 13-tól 16-ig idén is a csíksomlyói kegytemplom és kolostor ad helyet az I–IV. osztályos gyerekeknek szóló nyári tábornak, az Assisi Szent Ferenc Iskolájának. Július 19-től július 23-ig gurulnak két keréken a Ferences Biciklitúra, a FerBiT résztvevői, a Ferences Ifjúsági Zarándoklaton, a FerIZafiataljai pedig július 28-án indulnak (egy későbbi időpontban megnevezendő helyszínről), és augusztus 2-án érkeznek meg Csíksomlyóra.
Augusztus és szeptember is bővelkedik fiataloknak szóló ferences eseményekben. Augusztus 11–13. között lesz a Ferences Ösvény 1. Gyergyószárhegyen, augusztus 24-től 31-ig tart a Fiú_csapat_tábor Assisiben. Szeptember két gyergyószárhegyi rendezésű programot tartogat: a Ferences Focitábort szeptember 4. és 8., valamint a Ferences Ösvény 2-t szeptember 22. és 24. között.
Az év utolsó két hónapja egy hivatástisztázó és egy adventi lelki hétvégével várja az érdeklődőket: a Keresem az utam elnevezésű program november 10–12., az adventi készülődést elmélyítő hétvége december 15–17. között lesz Székelyudvarhelyen.

Borsodi L. László, ferences sajtóreferens

Előző cikkFoltozás
Következő cikkDiákokat támogatnak

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb