Fényt visznek a lakók életébe

Több korosztályt szólítanak meg a szociális központ tevékenységei

Az elmúlt évben jól sikerült programokkal sok fiatalt, családot, idős személyt szólított meg a gyergyócsomafalvi szociális központ. Az elkezdett munkát folytatják idén is, december óta azonban új névvel, Napfény Szociális Központként.

Több korosztályt szólítanak meg a szociális központ tevékenységei

Szép eredménynek tartja Márton László Szilárd, Gyergyó­csomafalva polgármestere a község szociális központjában elindított tevékenységeket. Több jól sikerült kezdeményezésnek örülhettek az elmúlt hónapokban a gyergyócsomafalviak, s mindez idén is folytatódik, annyi különbséggel, hogy más néven működik a központ. A névválasztásban a falu lakóinak véleményét kérték ki.
– Ahogy minden élőlénynek napfényre van szüksége az élethez, a növekedéshez, kiteljesedéshez, úgy próbál fényt, meleget, életet vinni a csomafalviak életébe is tevékenységeivel a szociális központ. Lehet az kézimunkakör, idősek, édesanyák vagy fiatalok klubja, mozgáskompetencia-fejlesztés, babamasszás, fogyatékkal élők és családtagjaik segítése, kézműves-oktatás gyerekeknek, hátrányos helyzetűek segítése is – fogalmaz a névadás kapcsán kiadott korábbi közlemény.
– A névadásra azért volt szükség, hogy közelebb vigyük az intézményt és tevékenységeinket a lakossághoz – fogalmazott Sövér Adél, a központ munkatársa. Elmondta azt is, sikeres évet tudhatnak maguk mögött, ugyanis összesen 308 programot bonyolítottak le, ezeknek 5000 látogatójuk volt. Fiatalokat, időseket, családokat szólítottak meg, s a nehéz helyzetben élőkre külön figyelmet fordítottak. A sok új program lebonyolításában 11 önkéntes és 8 fiatal segített az alkalmazottaknak. Az elkezdett munkát idén is folytatni szeretnék.
– Célunk növelni a szolgáltatásokat igénybevevők számát, szeretnénk, ha minél többen bekapcsolódnának tevékenységeinkbe. Továbbra is fontos számunkra a hátrányos helyzetűek felkutatása, a segítségnyújtás a problémák megoldása és megelőzése érdekében – fogalmazott Sövér Adél.
Idén már szerveztek társasjátékestet, pénteken a kisgyerekes anyukákat várják babahordozós délelőttre. Csütörtökönként a kézműves-foglalkozásokat is megtartják, és a bevált programok sora hétről hétre folytatódik.

Nagy Levente