Felújították a Fenek útját

90

Felújították Gyergyóalfaluban a Fenek útját, megyei és helyi együttműködés révén összesen másfél kilométer útszakaszt tettek rendbe, ahol most fekvőrendőrök kialakítását tervezik, hogy ne lehessen száguldozni.

Másfél kilométeres útszakaszt korszerűsítettek 450 ezer lejből Fotó: Keresztes Zoltán
Másfél kilométeres útszakaszt korszerűsítettek 450 ezer lejből Fotó: Keresztes Zoltán

A felújított Fenek útját kedden adták át és áldották meg. Az eseményen Gáll Szabolcs, Alfalu polgármestere azt mondta, ezt a megyei önkormányzat községi utak felújítására elkülönített alapjából tudták kifizetni.
– Úgy gondolom, a munkálatokat jól végezték el, örülünk, hogy ismét könnyen lehet közlekedni a forgalmas útszakaszon – fogalmazott a községvezető.
Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke szerint Alfaluban egymást követik a sikeres projektek, ami annak is köszönhető, hogy a helyi önkormányzat együtt tud dolgozni a megyeivel.
– Továbbra is azon kell gondolkodnunk, hogyan tudunk olyan beruházásokat hozni a térségbe, melyek előmozdítják annak fejlődését – jegyezte meg.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök szintén reményét fejezte ki, hogy további beruházásokra is sor kerül Alfaluban. Mint kiemelte, munkahelyek teremtése és minél több turista idecsalogatása kell legyen a következő lépés.
1585 méteres szakaszon újították fel az útburkolatot, erre 450 ezer lejt szánt a megyei tanács, a helyi önkormányzat pedig a tervezés árát, a munkálatfelügyeletet és az útfestést kellett biztosítsa, ami közel 30 ezer lejt tett ki. A környéken lakók örülnek az új útnak, viszont félnek attól, hogy az autósok túl gyorsan fognak közlekedni, veszélyeztetve a gyalogosokat, gyermekeket. A községvezetés ezért fekvőrendőrökkel tervezi lassítani a forgalmat.
A községben egyébként a járdák rendbetétele is folyamatban van, a Veres iskola előtti résztől a temetőig újítják fel a járófelületet. A jövőben pedig tervezik a Baktai út korszerűsítését is, melynek megvalósításához erdei utak feljavítására vonatkozó pályázati lehetőségre számítanak.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek