Felújítják az orvosi rendelőt

Fontos a helyi orvosi ellátás minősége

72

Elkezdődtek Csíkszent­simon­ban az orvosi rendelő felújítási munkálatai, az orvosi szakrendelést pedig a helyi 1-es számú óvodába költöztették. Nemsokára befejezik a régi hokipálya helyére épülő műgyepes focipálya létesítését is, amely köré Kozma István polgármester egy futópályát is megálmodott.

        Fotó: Kozma István

Mára korszerűsítésre szorul a 70-es években épített csíkszentsimoni orvosi rendelő. 10 éve központi fűtést szereltek és meszeltek, az ajtók és ablakok állapota viszont indokolja az elkezdődő felújítást. Kozma István, a község polgármestere lapunknak elmondta: már tavalytól tervezi az épület rendbetételét, de a műemlékvédelemtől is engedélyeztetésre volt szükség, mivel a rendelő az Endes-kúria szomszédságában helyezkedik el. Az ajtó- és ablakcserén, a külső, belső festésen kívül a villamos vezetékeket is kicserélik, hiszen már ezek is elavultak. Az orvosi rendelő felújítási költsége 300 ezer lej, amelyből 200 ezret a megyei tanács támogatásából fedez a helyi önkormányzat.
– Helyreállt az orvosi szakrendelés is a községben, jelenleg Antal Karolina és Vâga Emil látja el a betegeket, a fogorvosi rendelést pedig Tankó Tibor és Tankó Eszter végzi – fejtette ki az elöljáró. Hozzátette: amíg a felújítás tart, az orvosi rendelés az 1-es számú óvodában zajlik. A polgármester szerint nagyon fontos a község lakóinak helyi orvosi ellátása, ezt csak erősíti a községben működő jól felszerelt gyógyszertár is.

Készül a műgyepes focipálya
A hokipálya helyére tervezett műgyepes focipálya is nemsokára elkészül, hétfőn már leterítették a gyepszőnyeget, az esti világítás felszerelése, a sporteszközök felállítása és a vonalak felfestése van hátra. Ha továbbra is így haladnak, egy-két hét múlva a 20 x 40 méteres játékfelületű játéktér teljesen elkészül.
– Nemrég jött az ötlet, hogy jó lenne egy futópályát is létrehozni a meglévő futballpálya körül. Ez természetesen anyagi források függvénye, de mindenképp előnyös lenne, hisz rendezett és biztonságos körülmények között kocoghat az, aki ezt szereti – fogalmazott az elöljáró.

Barabás Emőke

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.