Felújítják a Venczel József Szakközépiskolát

99

A Venczel József Szakközépiskola következik azon csíkszeredai tanintézmények sorában, amelyet európai uniós és állami társfinanszírozásban újítanak fel. A kivitelezési szerződést május 14-én írták alá.

Fotó: Venczel József Szakközépiskola/Tarczali Éva

A Tulipán Óvoda, az Aranyalma Napközi Otthon, a Nagy Imre Általános Iskola, és az Octavian Goga Főgimnázium bentlakása után a Venczel József Szakközépiskola is feliratkozik azon csíkszeredai tanintézmények közé, amelyek átfogó felújításon esnek át. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala többszöri közbeszerzést követően a bukaresti Niliten Construcții Kft.-vel május 14-én aláírta a kivitelezési szerződést 6,98 millió lej értékben. A munkálathoz az EU 3,82 millió lejjel, az állam pedig 585,3 ezer lejjel járul hozzá, a fennmaradó 2,57 millió lejt helyi alapokból biztosítják.

A felújítás magában foglalja az épület teljes hőszigetelését, a fűtés-, a víz- és a szennyvíz- és a villanyhálózat felújítását, fotovoltaikus rendszer telepítését. A szerződés időtartama 6 hónap, és a munkálat várhatóan május végén kezdődik – közölte Csíkszereda Polgármesteri Hivatala.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.