Felújítják a Testvériség sugárutat

Pályázatot nyert Gyergyószentmiklós

396

Több mint 32 millió lej értékű projekt jóvoltából felújítják Gyer­gyószentmiklóson a Testvériség sugárutat. A támogatási szerződés aláírása még odébb van.

Hosszú ideje várják a beruházást. Forgalmas szakaszt újítanak fel Fotó: Lázár Hajnal

Pozitívan bírálták el a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat egyik kiemelten fontos pályázatát, amelynek köszönhetően felújítják a Testvériség sugárutat.
Nagy Zoltán polgármester azt mondta, néhány napja kapta a hírt a Központi Fejlesztési Régió munkatársaitól. Megjegyezte, véleménye szerint ez az egyik olyan útszakasz a városban, amelynek felújítását leginkább várják a lakosok, ugyanis igen forgalmas városrészen halad. A városvezető elmondta azt is, tavaly nyáron nyújtották be a pályázatot, s bár már értesítették annak sikeréről, a támogatási szerződés aláírására még várni kell körülbelül két hónapot. Azt követően kezdhetik majd el a közbeszerzési eljárások lefolytatását. Így a lakosok ez esetben sem – mint ahogy más pályázatoknál sem – számíthatnak arra, hogy heteken belül elkezdődik a munka, hiszen hosszas folyamat előzi meg azt.
A pályázatban érintett a Testvériség sugárút mellett az örmény templom és a Márton Áron utca, valamint a Tűzoltók utca egyik szakasza is. A beruházás a város mobilitási tervének részét képezi, a környezetbarát közlekedés is fontos szempont a felújítás során. Buszsávot, valamint bicikliutat is kialakítanak, járdát javítanak és építenek.
A projekt teljes értéke meghaladja a 32 millió lejt, amelyből az önkormányzatnak 880 ezer lejt kell biztosítania.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek