Felújítják a polgármesteri hivatal épületét

Beruházás Borszéken

47

Európai uniós alapokból finanszírozzák a borszéki polgármesteri hivatal épületének felújítását, a több mint egymillió lejes beruházás finanszírozási szerződését aláírták a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség gyulafehérvári székhelyén.

Új köntöst kap a városháza. Javuló városkép Fotó: Borszék Polgármesteri Hivatala

Összetett munkafolyamatot tartalmaz a beruházás, hisz a Regionális Operatív Programon (POR) belül zajló munkálatok által az épület energetikai rendszerét újítják fel: külső szigetelést kap az ingatlan, kicserélik a nyílászárókat, felújítják és szigetelik a különböző tetőtéri elemeket, ugyanakkor a pincerész szigetelését is elvégzik. Mindezek mellett az épületben lévő összes lámpatestet korszerű, LED-égőkre cserélik, a meleg víz hatékonyabb előállítása érdekében pedig napelemes rendszert üzemeltetnek be.
A beruházás összértéke meghaladja az 1,093 millió lejt, amelyből a város önrésze 200 ezer lej.
Az említett munkálatokkal párhuzamosan belső felújítást is eszközölnek a hivatalban, amely a földszinti részt érintené. Mik József polgármester azt mondta, fontosnak tartják, hogy úgynevezett lakosságbarát ügyfélszolgálatot alakítsanak ki, ami azt jelenti, hogy egységes fogadóteret hoznak létre, ahol egy ablaknál bonyolíthatják dolgaikat a lakók, legyen az szociális, urbanisztikai, vagy épp az adóügyekkel kapcsolatos kérdés. Ezt saját alapokból fedezi az önkormányzat, a beruházás költségei pedig a kivitelezési tervek elkészítése után tisztázódnak.
A tervek szerint mindkét munkálatot ősszel kezdik el, a felújítás ideje alatt pedig a hivatali ügyfélfogadás az alsó-borszéki kultúrotthonban lesz, az intézmény többi irodája pedig a pénzügyi hivatal régi épületébe költözik.

A tömbházszigetelést is folytatják

Mint ismeretes, a korábbi években három kivételével elvégezték a borszéki tömbházak szigetelési munkálatait, a maradék három épület lakóközössége viszont továbbra is várja, hogy elkezdjék a folyamatot. Lapunk érdeklődésére Mik József polgármester rámutatott, mindez országos projektből nem lehetséges, és az uniós támogatásba sem tudták befoglalni, ezért úgy határoztak, hogy lehetőségeik szerint évente legalább egyet elvégeznek. Mint részletezte, mindezek értelmében idén egy tömbházat szigetelnek, a költségek 80 százalékát pedig az önkormányzat, míg a maradék 20-at a lakók biztosítják.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek