Felújítják a borzonti kultúrotthont

Régóta várja a közösség

368

Zajlanak a munkálatok a közigazgatásilag Gyergyóalfaluhoz tartozó borzonti kultúrotthonnál, a község önerőből igyekszik felújítani az épületet – tájékoztatta lapunkat Gáll Szabolcs polgármester. Mint kifejtette, a létesítmény fontos szerepet tölt be a borzontiak életében, éppen ezért szükségszerű, hogy a mostani elvárásoknak megfelelő körülményeket teremtsenek.

A tetőszerkezet felújítását, valamint a nyílászárók kicserélését korábban a megyei önkormányzat is támogatta, a szükséges faanyagot pedig az alfalvi közbirtokosság biztosította. Gáll Szabolcs polgármester rámutatott, fontosnak tartották, hogy teljesen új „arcot” adjanak az épületnek, így a külső szigetelés, a belső felújítás, az illemhelyek kialakítása, valamint a fűtésrendszer kicserélése is folyamatban van.
Az önkormányzat hozzávetőleg 700 ezer lejt különített el erre a munkálatra, és remélik, hogy áprilisban vagy legkésőbb májusban igényesen felújított kultúrházat adhatnak át a borzontiaknak.
– A templom után a kultúrház jelenti a közösség legfontosabb találkozóhelyét, hisz minden fontosabb rendezvényt ott tartanak – fogalmazott Gáll Szabolcs, hozzáfűzve: a községvezetés tudja, hogy korábban kellett volna felújítani az épületet, örülnek, hogy most már valóban elkezdték a folyamatot.
Nemcsak Borzonton, Alfaluban is dolgoznak: a nyári szigetelési és festési munkákat követően ezúttal az orvosi rendelő beltéri festését végzik, ugyanakkor a nyílászárókat is kicserélik.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek