Felújítás után, októberben újranyit

Zsögödfürdői gyógyfürdő

168

Október elsején nyit újra a zsö­gödfürdői gyógyfürdő, a szeptember elején bezárt létesítményben felújítások zajlanak. Mihály András, az önkormányzati tulajdonú kezelőbázist haszonbérben működtető cég vezetője felsorolta: meszelnek, újraburkolták a zuhanyfülkék falait, a fűtésrendszert javítják, elvégzik az évről évre esedékes munkálatokat.

Felújították, fejlesztették. Jövő héttől várják a vendégeket Fotó: László F. Csaba

A gyógyfürdőben az év folyamán ásványvizes medence, kádfürdők, gőz­szau­na, száraz szauna működik, továbbá sószobát, masszázst is igénybe vehetnek a vendégek. Mint megtudtuk, ők inkább csíkszeredai és térségbeli nyugdíjasok, távolabbi turista ritkábban keresi fel a létesítményt.
A fürdőt ugyanaz a forrás látja el ásványvízzel, amelyik a szabadtéri strandot, és amelynek vize a borvízforrásnál is fogyasztható. A víz minőségét rendszeresen ellenőrzik. A fürdőben a vizet melegítik, ez pedig amellett, hogy a fürdőzők kényelmét szolgálja, egyre nagyobb költségeket jelent a működtetőnek, az elmúlt időszakban az egy hétre szükséges tűzifa ára például 450 lejről 1200 lejre emelkedett – mondta el Mihály András, aki még számos, a fenntartást nehezítő körülményt felsorolt.
A zsögödfürdői gyógyfürdőzést a fürdő honlapján szereplő információk szerint mozgásszervi megbetegedésekben szenvedők számára, egyes szív- és érrendszeri, illetve egyes krónikus bőrbetegségek esetén, továbbá csont-, ízületi, izom- és idegsérülések utáni állapotok kezelésében ajánlják.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek