2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Felújítás a csobotfalvi és zsögödi iskoláknál

Új színt kap a Xántus János Általános Iskola csobotfalvi és zsögödi épülete, a munkálatok mindkét helyszínen elkezdődtek, és még év vége előtt átadja a helyszínt a kivitelező. A tanintézmény ugyanakkor a Zöld SzékelyFöld Egyesület közösségi programjában is pályázott a zsögödi iskola játszóterének felújítására.

Megújul a városszéli iskolák külseje Fotó: Balázs Árpád
Megújul a városszéli iskolák külseje Fotó: Balázs Árpád

Teljes külső felújítást végez a kivitelező mindkét iskolaépületnél – erősítette meg a hírt Kovásznai Ágnes iskolaigazgató. A Xántus János Általános Iskolához tartozó csobotfalvi épületnél a kivitelező már befejezte a falak javítását és elkezdte a festést, Zsögödben egyelőre körbeállványozták az épületet.
– A Waldorf-osztályoknak helyet biztosító csobotfalvi épület külső renoválása 11 745 lejbe kerül, a zsögödi tanintézménynél 9350 lej a munka értéke – mondta az igazgató.
Kovásznai Ágnes szerint még év vége előtt szeretné az iskola vezetősége újrakertelni az erdőaljai iskola udvarát, illetve kisebb belső felújításokat terveznek a taplocai épületben is.
– Pályáztunk ezenkívül a Zöld SzékelyFöld Egyesület közösségi programjában, és szeretnénk új játékelemekkel ellátni a zsögödi iskola játszóterét, ugyanakor a zöldövezetben madáretetőket helyeznénk el, no meg tájékoztató táblákat az itt honos madarakról – közölte lapunkkal az igazgató.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb