Feltöltődés a tanévkezdetre

66

A tanároknak is szükségük van a lelki feltöltődésre – fogalmazott lapunknak Keresztes Zoltán, a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia lelkipásztora. Harmadik alkalommal tartottak lelki napot a pedagógusoknak: a közös beszélgetés, a munka szépségeinek és nehézségeinek megosztása mellett a tanár értékeinek bemutatása képezte az idei esemény fő mozzanatát.

Minden évben egy adott témára építik a pedagógusoknak tartott lelki napot, a szombati eseményen a tanár értékeire világítottak rá. Keresztes Zoltán, a szervező gyer­gyó­szent­miklósi Szent István Plébánia lelkipásztora lapunknak kifejtette: fontos, hogy a pedagógusok erőt meríthessenek a tanév kezdetén, ehhez pedig az igazi forráshoz, Jézushoz forduljanak.
– Jó, ha ilyenkor letisztázzuk, és megfogalmazzuk magunkban a tanévre vonatkozó céljainkat. A lelki feltöltődés nélkülözhetetlen a munkához – jegyezte meg Ferenczi Attila vallástanár, a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Elméleti Gimnázium aligazgatója, aki a korábbi lelki napokon is részt vett.
A György Balázs gyergyó­szár­hegyi plébános vezette tevékenységen különböző tapasztalataikat is megosztották egymással a tanárok: többen a gyermekekkel való közvetlen kapcsolat fontosságát emelték ki, mások az oktatási rendszer nehézségeiről beszéltek kollégáiknak, mondván, az iskola legfőbb célja az életre való nevelés kellene legyen.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek