Felszólítják a garázstulajdonosokat

Tűzvédelmi engedély miatt

155

Felszólítást kapnak a Virág ne­gyedi városi bölcsőde, valamint a Napsugár az Esőben Egyesület által működtetett nap­kö­zi otthon közvetlen közelében található garázsok tulajdonosai, hogy május végéig bontsák le az építményeket – számolt be tegnap Gyergyószentmiklós polgármestere, Nagy Zoltán.

Fotó: Kertész László

A gyergyószentmiklósi városi bölcsőde, illetve az értelmi fogyatékos gyermekeket és fiatalokat foglalkoztató napközi otthon szomszédságában található – építkezési engedély nélkül létesült – garázsok tulajdonosai felszólítást kapnak az önkormányzattól, hogy május 31-ig bontsák le az építményeket. Nagy Zoltán polgármester rámutatott: az intézkedést az indokolja, hogy a fentebb említett két intézmény működéséhez szükséges tűzvédelmi engedély nem váltható ki a garázsok miatt.
– Átiratot kaptunk a tűzoltóságtól, amelyben tájékoztatnak, hogy ameddig a bölcsőde körüli, közterületre épített garázsokat nem bontják le, az intézmények nem kapnak működési engedélyt – részletezte a városvezető, hozzátéve, a tulajdonosok igényt tarthatnak arra, hogy az önkormányzat segítsen a bontási és szállítási munkálatokban, ehhez viszont fontos, hogy igényüket május folyamán jelezzék a polgármesteri hivatalban. Nagy Zoltán azt is közölte, hogy amennyiben a tulajdonosok nem végzik el a bontási munkálatokat, az önkormányzat kénytelen lesz végrehajtó szakcéghez fordulni.
– Nem akartuk korábban küldeni a felszólítást, mivel tavaszig sokan még fát tartottak ott, ezért van az, hogy a húsvéti időszak befejeztével, májusi határidővel kérjük lebontani a garázsokat – fejtette ki a polgármester. A tulajdonosok ez ügyben a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán kapnak választ kérdéseikre.

Kertész László

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.