2021, január 17, vasárnap.

Félszázan a nevezési listán

Közzétette a szervező Maxx Racing vezetősége a jövő hétvégi Hargita Ralira előzetesen nevezők listáját. A viadalra ötven páros nevezett, közülük hárman a felvezető szerepét vállalták. A rajtlistán hat magyarországi és négy Hargita megyei páros is szerepel.

Tavaly a szuperszpeciálon Kőházi Károly kapta a legnagyobb tapsot. Visszavárják
Tavaly a szuperszpeciálon Kőházi Károly kapta a legnagyobb tapsot. Visszavárják

Népes, félszáz párosból álló mezőny vág neki a jövő hétvégi Hargita Ralinak. Az országos bajnokság utolsó futamán több magyarországi pilóta is elrajtol, de négy megyebeli páros is szerepel a tegnap a szervező Maxx Racing által közzétett előzetes nevezési listán. Ez a jövő hét folyamán még módosulhat, ugyanis a rajtlista a technikai gépátvételt követően válik véglegessé.
A legtöbben – huszonketten – a 9-es géposztályban neveztek, közülük tizenhárman Daciával – 12-en Logannal, egy pedig Sanderóval – állnak rajthoz. Tizenegyen Mitsubishi Lancer EVO mellett tették le a voksukat, de három Ford Fiesta R5 is lesz a rajtnál. Annak ellenére, hogy a bajnoki címet már megnyerte, Simone Tempestini vállalta az indulást.

Magyarok, megyebeliek
Habár Szabó Gergő magyar állampolgárként több éve is tagja a hazai ralis mezőnynek, őt a székelyföldieknek kevésbé kell bemutatni. Előfutóként egy BMW M3-assal indul Sipos Zoltán, viszont versenyezni fog Kőházi Károly, Lovász Pál, Kelő Gere László és Bereczki Norbert.
Habár Tassi Róbert magyar állampolgár, az üzletember Székelyudvarhelyen él és számára a Hargita Rali lesz az első versenye, neki a sepsiszentgyörgyi Molnár Gyula segít majd a „jobb egyből”. Pethő Attila tavaly is egy Dacia Logannal indult, neki a csíkszeredai születésű, ám Udvarhelyen élő Mag Levente navigál majd. A csíkszeredai Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros a Logan-kupa összetett harmadik helyéért hajt majd a Hargita Ralin, a negyedik megyebeli páros pedig előfutóként indul, Pál Alpárnak Székely Róbert navigál majd.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb