Felsőházban a Sepsi OSK

Az egyik cél kipipálva

84

Noha pénteken a pályán kiharcolhatta volna a hazai labdarúgó 1. Liga felsőházi szereplést a Sepsi OSK, a gesztenyét a medgyesiek kaparták ki a háromszékieknek. A szintén felsőházi rájátszásra hajtó FC Botoşani hazai pályán döntetlent ért el a Gaz Metan ellen, az eredmény pedig a háromszékieknek kedvezett, így az utolsó forduló előtt eldőlt: a Sepsi OSK az első hatban zárja az alapszakaszt.

Pénteken még úgy tűnt, az utolsó fordulóban dől el a hazai labdarúgó 1. Liga felsőházi szereplés a Sepsi OSK számára, ám vasárnap este kiderült, mégsem kell ehhez megvárni a hétvégi, Kolozsvári CFR elleni találkozót. Noha a Sepsi OSK gól nélküli döntetlennel zárt a Konstancai Viitorul ellen hazai pályán a 25. fordulóban, vasárnap este a FC Botoșani sem bírt a Gaz Metannal, a medgyesiek ugyanis pontot szereztek a moldvai városban, így gyakorlatilag is felsőházba juttatták a háromszékieket.
A felsőházban már csak egy hely maradt kiadó, ezért a FC Botoșani, a Viitorul és a Poli Iași küzd. A Poli Nagyszebenben a FC Hermannstadt vendégeként lép pályára, míg a Viitorul a felsőházba igyekvő közvetlen ellenfelét, Botoțani-t fogadja, mindkét találkozót vasárnap 17 órától játsszák. A tengerparti meccs győztese biztosan a felsőházba jut, ám amennyiben a Viitorul döntetlent játszik Botoșani-nyal és a Poli győz Nagyszebenben, úgy a iași-i focisok jutnak az első hat közé.
A Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR a héten kétszer is megmérkőzik. A két csapat ma este nyolctól Sepsiszentgyörgyön Románia-kupa-negyeddöntőt vív, míg vasárnap szintén 20 órától Kolozsváron az 1. Liga alapszakaszának utolsó fordulójában csap össze.

Eredmények
A 25. forduló eredményei: Sepsi OSK – Viitorul Konstanca 0–0, Astra Giurgiu – FC Hermannstadt 1–0, Poli Iaşi – Kolozsvári 0–1, Dunărea Călărași – Dinamo 0–0, FC Botoşani – Medgyesi Gaz Metan 1–1. Bukaresti FCSB – U Craiova 3–2, Concordia Chiajna – FC Voluntari 1–3.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek