Felnőttképzést indítanának a kórusok számára

Szolgálat a közösségépítésben

99

Az udvarhelyszéki egyházi kórusok 20. találkozóját szervezték meg szombaton a székelyvarsági római katolikus templomban. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, illetve Bíró Barna Botond alelnök is.

Isten dicsérete énekhangokkal. A Művészeti Népiskola besegítene

A megyeelnök elismeréssel méltatta az egyházi kórusok tevékenységét és kifejtette, nemcsak helyi, hanem Székelyföld-szinten szükség van rájuk, továbbá partnerségre kérte fel őket a kántor- és karnagyképzések kiteljesítésében, amelyen Hargita Megye Tanácsa már évek óta dolgozik Tamás József segédpüspökkel együttműködve.
– Az énekhang olyan adottság, amelyet folyamatos fejleszteni lehet és kell. Ehhez biztosítanánk lehetőséget a megyei tanács alárendeltségében működő Művészeti Népiskolán keresztül felnőttképzési programok révén – hangsúlyozta Borboly Csaba.
A megyei önkormányzat vezetője azt is kifejtette: azért is tartja fontosnak e képzések mielőbbi elindítását, mert ezáltal a kórustagok olyan képesítést szerezhetnének meg, amely által akár szakmaként is végezhetnék tevékenységüket, nem csupán szabadidejükben.
Borboly Csaba arra kérte fel a résztvevőket, ha ismernek olyan jó példákat az együttműködésre e téren, amit Hargita megyében is gyakorlatba lehetne ültetni, osszák meg vele, hogy kihasználhassanak minden erre vonatkozó lehetőséget, továbbá biztosította a kántorokat, plébánosokat és kórustagokat egyaránt a megyei tanács támogatásáról.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.