Felmondták a szerződéseket: Pikáns helyzet a Brassói Coronánál

94

Azonnali hatállyal bontottak fel szerződéseket a kilenc szakosztályt magában foglaló Brassói Corona klubnál. Ez alól nem kivétel a jégkorong sem, ahol a csapat felét csíki játékosok teszik ki.

Hatalmas a káosz a Brassói Coronánál

Hatalmas botrány van kialakulóban a Brassói Corona klubnál – derült ki a gsp.ro országos napilap tényfeltáró cikkéből. Mindez azok után, hogy a 2019-es esztendő ősze alapjaiban rengette meg a klubot a női kézilabdacsapat körül kialakult intravénás doppingbotrány miatt. Mint emlékezetes, a román bajnokságban szereplő és az EHF-kupa csoportkörbe jutott kézilabdacsapatnál nyári alapozásként több játékos intravénás lézerese kezelésben részesült, ami doppingnak minősül. Emiatt a román válogatott több kulcsjátékosára nem tudott számítani a tokiói világbajnokságon, miként történt ez a montenegrói vagy épp a brazil válogatottal is. Továbbmenve a csapatot kizárták a honi pontvadászatból, miként az európai kupaküzdelmekből is. Ráadásul a botrány nemcsak a kézilabdásokat, hanem a jégkorongozókat is érintette, bár itt neveket nem hoztak nyilvánosságra, de a nyilatkozatokból, illetve mérkőzéslapokat átböngészve lehet sejteni a neveket.
Mindezek után a koronavírus-járvány állította a feje tetejére az egész klubot.

Vis major helyzet
A hét elején a koronavírus-járványra hivatkozva, mint kényszerítő körülmény, a klub az edzők, illetve a játékosok zömével egyoldalúan felbontotta a szerződést, és még a román állam által átvállalt fizetés-járulást is megtagadta tőlük.
Ez alól természetesen nem volt kivétel az Erste Ligában, illetve a román bajnokságban szereplő jégkorongcsapat sem, amelynek zömét csíki sportolók adják.
A Brassói Corona jégkorongcsapatának kapitánya, Roberto Gliga is kapott egy elbocsátó levelet. „Én is és több csapattársam is megkaptuk. Nagyon utálatos húzásnak tartom, hogy így végződjön az egész. Mindent megtettem a csapatért, a lelkemet hagytam ott, ezek után ez nem korrekt. Még 13 nap van a szerződésemből, de remélem, hogy minél hamarabb lezárul ez az ügy.” – nyilatkozta a gsp.ro oldalnak.
Brassó polgármesterterét is megkeresték – írja az erdelysport.hu –, aki elsőre azt nyilatkozta, hogy nem akarnak senkitől megszabadulni, de valamilyen formában, a jelenlegi helyzetre való tekintettel, kezelniük kell a problémát. Második megkeresésre már sokkal árnyaltabban fogalmazott. „Figyelembe véve, hogy ma mennyi üzenetet, illetve levelet kaptam, arra az elhatározásra jutottam, hogy összehívom a klub vezetőségét és információkat kérek, hogy ők hogyan értették a probléma kezelését. A szándékkal teljesen egyetértek, de annak módjával, ahogyan közölve volt, már nem. Ki kell elemezni a helyzetet, és egy olyan megoldást kell találjunk, amely nem veszélyezteti sem a sportolók, sem a szakmai stáb megélhetését. Kértem, hogy minden eddig felfüggesztett szerződést vonjanak vissza!”
„Azt az érzést keltették bennünk, hogy szelektíven voltak felfüggesztve a szerződések. Akiknek volt a hátuk mögött valaki azok maradtak, a többivel kifelé. Mindezt azok után, hogy a Brassói Corona kikacagtatta magát a doppingügy kapcsán, amikor a kézilabdásokat még az európai kupaporondról is kizárták. Szégyenteljes és embertelen az, ami történt” – fogalmazott egy Coronához leigazolt sportoló.
A Brassói Corona egyébként kilenc szakosztályt működtet: kézilabda, jégkorong, biatlon, műkorcsolya, gyorskorcsolya, vízilabda, úszás, vívás és labdarúgás.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek