Felmérik a székelyek lelkiállapotát

146

Nemzetközi szinten egyre nagyobb figyelmet kap az országok és népcsoportok mentális jóllétének összehasonlítása. Az olyan mutatók, mint a Happy Planet Index, vagy Social Progress Index kidolgozása arra utal, hogy az egyes országok pénzügyi teljesítményére vagy politikai változására vonatkozó híreken túl az emberek lelkiállapotának felmérése is a polgári jóllét egyik fontos mutatója.
Magyarországon az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pozitív Pszichológia kutatócsoportja 2016-ban és 2018-ban elkészítette az ország boldogságtérké-
pét internetes vizsgálat eredményei alapján. A legutóbbi eredményeket 2018-ban tették közzé, az ENSZ közgyűlése által a boldogság nemzetközi napjává nyilvánított március 20-án.
Mennyire hasonlíthatók össze az eredmények a határon túli magyar közösségekével? Hogyan nézne ki Erdély, és ezen belül Székelyföld boldogságtérképe? A válaszadást követően a Sapientia – EMTE, a budapesti ELTE – Pozitív Pszichológia Tanszékkel együttműködve, a Magyar Tudományos Akadémia Támogatásával, elkészíti a Székelyföld boldogságtérképét.
A felmérésbe egy online kérdőív kitöltésével lehet bekapcsolódni, ide kattintva: http://boldogsag.siculorum.ro/
A kérdőívet kitöltők között egy kétszemélyes wellnesshétvégére szóló utalványt sorsolunk ki, amelyet a Bálványos Resortban (Grand Hotel Bálványos) lehet beváltani április folyamán.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek