Fellebbezéssel nyernének időt

86

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) több mint egy évvel ezelőtt indított pert a Hargita Megyei Törvényszéken a dánfalvi Községháza felirat eltávolításáért. A törvényszék első fokon már tavaly nyáron kimondta, hogy el kell távolítani a Községháza feliratot, de az önkormányzat a döntést megfellebbezte, és emellett egy újabb eljárást indított, amelyben kérte az alpolgármester, Both Norbert László civil félként való belépését a perbe. Ez az ügy is eljutott a Marosvásárhelyi Ítélőtáblához, amely tegnap arról kellett döntsön, hogy elfogadja, avagy elutasítja az alpolgármester civil félként való belépését az ügybe, tájékoztatott Székely Csaba ügyvéd.

Egyelőre helyén marad a felirat. Időhúzás Fotó: László Róbert

– Elutasították és ezt meg fogjuk fellebbezni – mondta a csík­dán­falviak ügyének képviselője. – Viszont emiatt a fellebbezés miatt felfüggesztették az alapügy tárgyalását, mindaddig, amíg megoldódik ez a fellebbezés.
Böjte Csongor Ernő polgármester fontosnak tartja, hogy a fellebbezésekkel időt nyernek, és mindaddig a Községháza felirat is a helyén maradhat.

Daczó Katalin

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.