Fellebbezésre számít

Örül az ítéletnek, de még nem nyugodt Mezei

84

A hétfői ítélet alapfokú döntés, a kiközléstől számított 10 napon belül fellebbezhető, így egyelőre nem jogerős, Mezei számít arra, hogy fellebbezés következik és újabb tárgyalások sorozata – mondta el a Hargita Népe kérdésére. Mint arról beszámoltunk, hétfőn hirdetett ítéletet a Hargita Megyei Törvényszék, Mezeit felmentették a hivatali visszaélés, zsarolással és sikkasztásra való felbujtás vádja alól.
– A végső döntésre még várni kell, de remélem annak meghozatalánál is a valós bizonyítékokra támaszkodnak majd – fogalmazott.
Hangsúlyozta, városvezetőként nagyon figyelt arra, hogy minden lépése törvényes legyen, döntéseit konzultációk előzték meg és tanácshatározatok is alátámasztották.
– Nem gondoltam, hogy ma megtörténhet ilyesmi, hogy valakit így meghurcolnak, ártatlanul börtönbe vetnek, házi őrizetben tartanak – jegyezte meg.
Elmondta azt is, az elmúlt három és fél év, amióta az ügy elkezdődött, nehéz időszak volt számára, családját is megviselte, gyermekeiben mély nyomot hagyott például az, amikor hajnali órában kommandósok törtek rájuk otthonukban. Mezei azt mondta, igyekezett saját személyes fejlődésére fordítani az elmúlt időszakot, sokat gondolkodott, sok időt szentelt családjára, s összességében úgy érzi, tanulságos volt mindaz, ami vele történt.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.