kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Felkészültek a turisták fogadására

Az esős időjárás miatt kissé megkésve, de befejeződtek Borszéken azok a városszépítő munkálatok, amelyekkel a turisták fogadására készült fel a fürdőváros. A nyári hónapokban ugyanakkor kulturális és gasztronómiai rendezvényekkel, szabadtéri koncertekkel várják mindazokat, akik gyógyulni és üdülni érkeznek a borvízforrásairól méltán híres fürdővárosba.

Páratlan tájakon. Pihenésre vágyó és „bakancsos” turistákat is vár a település Ftó: Borszéki Polgármesteri Hivatal

Az üdülőközpontban nemrég értek véget azok a munkálatok, amelyek által szebbé és csalogatóbbá vált Borszék. Felújították a turistaútvonalakat, lefestették a kültéri bútorzatot, virágokat ültettek, valamint felújították az Ó-Sáros-fürdőt, amely június végétől – hétfő kivételével – hétköznapokon is látogatható.
Mik József, Borszék polgármestere elmondta: a fürdő a város kiemelkedő turisztikai szolgáltatása, és megérett a felújításra. Idén tavasszal belső munkálatokat végeztek itt, újraépítették a szaunát, és a kinti medencéket is használhatóvá tették. A 2012-ben újjáépített, 25-30 fő befogadására alkalmas fürdő hideg és meleg vizes medencéi a közeli Boldizsár-forrásból kapják a vizet.
Borszéken a júliusi Bogrács Feszt és az augusztusi városnapok mellett is igyekeznek szórakozási lehetőségeket nyújtani a turistáknak: szabadtéri koncertekkel, kulturális programokkal várják a látogatókat, valamint idegenvezetést biztosítanak mindazoknak, akik barlangokat, mofettákat, borvízforrásokat szeretnének látogatni és hasznos információkat szerezni.
Tegnap kezdődött a borszéki fiatalok számára első alkalommal szervezett Alkotó és Műkedvelő Tábor a Borszékért Alapítvány és a csíkszeredai Gyermekek Háza szervezésében. A Műterem alkotóműhelyben a várost megörökítő alkotások készülnek. Ezeket július 7-én állítják ki, ezáltal is színesítve a kulturális kínálatot – mondta el érdeklődésünkre Cristina Cotrigășanu, a Borszéki Turisztikai Információs Iroda munkatársa, a tábor egyik szervezője.
Szintén a turizmus fellendítése a célja annak a pályázatnak is, amelyet ebben a hónapban nyújtott be a város önkormányzata a G10 Egyesülethez. A LEADER program keretében olyan turisztikai honlapot hoznának létre, amelyen a térség egységes turisztikai kínálatát tennék elérhetővé az érdeklődők számára. A tervezett honlap a látványosságok leírása mellett azok megközelítési lehetőségeit is megmutatná, tájékoztatna a térség rendezvényeiről, szálláshelyekről és online foglalást is lehetővé tenne.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb