Felkészülési meccsek sorozatban

50

Mind a felnőttek, mind a három korosztályos csíki labdarúgócsapat sorozatban vívja meg előkészületi meccseit. A felnőttek Szászhermányban, az U19-esek Marosvásárhelyen, az U17-esek Brassóban, míg az U16-osok Debrecenben játszottak.

Gyengén muzsikál az FK felnőttcsapata a felkészülési időszakban Fotó: László Róbert / archív
Gyengén muzsikál az FK felnőttcsapata a felkészülési időszakban Fotó: László Róbert / archív

Ötödik előkészületi mérkőzésén végre gólokat tudott rúgni az FK Csíkszereda harmadik ligás csapata, amely tegnap a Szászhermány vendége volt. A Lengyel Roland vezényelte csíki alakulat 2–2-es döntetlent játszott a tavaly a harmadik liga hármas csoportjának utolsó előtti helyezettjével szemben. Czimbalmos, illetve Majzik voltak a gólszerzők. Legközelebb szombaton 11 órától Székelyudvarhely ellen játszanak a csíkiak, idegenben.
Az U19-es alakulat Marosvásárhelyen játszott az ISK-kupán, ahol a nyolc csapatot felvonultató mezőnyben a hatodik helyen zártak. A csoportban ikszeltek Nagybányával és a Vásárhelyi Kiemelt Fociközponttal, majd kikaptak az ASA-tól és a Bukaresti Sport Teamtól. A helyosztón a Fociközpontot már 3–0-ra verték.
Az U17-es csapat Brassóban volt érdekelt, ahol a Junior-kupán kellett helytálljon. A csoportban két döntetlen, egy vereség és egy győzelem volt a mérleg, ami a harmadik helyre volt elég, így az 5–8. helyért játszottak. Itt megverték a Bukaresti Dinamót, majd kikaptak a Brassói Celtától, így a hatodik hely lett a jutalmuk.
Ötödik helyen fejezte be a hétvégi, immár huszonhatodik alkalommal megrendezett debreceni Karnevál-kupát az FK Csíkszereda U16-os alakulata, amelyet a magyarországi Vég Csongor edző készített fel. A csíkszeredai csapat olyan alakulatokkal mérkőzött, amelyeknek tagjai legalább egy évvel nagyobbak voltak. A csoportkörben az FK fiataljai, akik az országos ifjúsági U17-es bajnokság második vonalában fognak indulni, két győzelmet és egy döntetlent könyvelhettek el. Az FK második helyen fejezte be a csoportkört, így további mérkőzések vártak rá. A kiírás értelmében a második körben a két csoport második helyezettje és a kiemelt MTK egymással mérkőzött, a győztes pedig bejutott a döntőbe. Az FK itt kikapott az MTK-tól, míg legyőzte Budapest III. kerület TVE-t, és az ötödik helyet kaparintotta meg.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.