Feljelentést tettek

270

Szombaton a Bukaresti Rapid – VSK Csíkszereda férfi kosárlabda-mérkőzés előtt a fővárosi csapat egyik szurkolói csoportjának tagjai ellopták az egyik csíki játékos trikóját. A mérkőzést követően a Capitali csoportosulás tagjai meggyalázták a csapat trikóját, erről fotót is közöltek a közösségi oldalon.

Ellopták, majd meggyalázták a VSK Csíkszereda kosárlabdacsapat egyik játékosának hivatalos trikóját a fővárosi Rapid szurkolói a két gárda szombati, bukaresti mérkőzésén. A találkozót követően a Capitali szurkolócsoport megtapodta a trikót, erről pedig fotót is készítettek, amelyet később a közösségi oldara is feltöltöttek.
A szurkolók általában nagy fogásnak tartják, ha ellenfél jelképét, zászlóját, molinóját vagy akár mezét, trikóját megszerezhetik, ezt pedig szokás szerint taposással gyalázzák meg. Ez történt a Bukaresti Rapid – VSK Csíkszereda szombati találkozóját követően is, ám a meggyalázott trikót nem találták, hanem ellopták.
– A csapat a találkozót megelőzően melegített a pályán, így a trikókat a cserepadon hagytuk. Mivel a cserepadot a lelátótól csak egy vaskorlát választja el, biztosan áthajolt valamelyik szurkoló a korláton és ellopta a trikót – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A VSK Csíkszereda edzője hozzátette, a szurkolói csoport mindössze öt főt számlált, de végig nagyon hangosak voltak a meccs alatt. – Folyamatosan szidtak, magyarellenes rigmusokat énekeltek, hazátlannak (bozgornak) neveztek minket és a román ajkú játékosainkat is – mondta a VSK edzője.
Az ellopott trikó megtaposásáról készült fotókat (képünkön) az Ultras Romania közösségi oldalára töltötte fel a Capitali szurkolói csoport egyik tagja, amelyen jól kivehető a csíki csapat címere és a megyeszékhely neve is.
A VSK Csíkszereda a tegnap a Román Kosárlabda Szövetségnél feljelentette a Bukaresti Rapidot szurkolóinak magatartásáért, ebben pedig megemlítették azt is, hogy a mérkőzés bemelegítésekor ellopták egyik játékosuk trikóját.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek