csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Felindultan a parkról

Valamikor azt hallottam, hogy felindultságból, méregből, betegségből, lelki feldúltságból nem jó, nem szabad írni! S milyen lesz most a betű, amikor mindezek most bennem vannak?
Az sem érdekel, ha lesújtó, mert már idestova két hónapja (ha nem több), hogy Szereda területén nem találni egy nyugodt, zöld, pázsitos területet, ahova pár percre le lehetne ülni egy padra.
Ugye, 26 éven át mi nem a padot kerestük pihenés végett, hanem szívesen mentünk ki vidékre, hogy ott a falura könyökölő hegyeket „megmozgassuk”, akkora tenniakarás volt bennünk.
Ezt könnyű 40 évesen eltervezni, s ezt-azt a bennvaló körül elvégezni. De akkor sem lehet „hegyeket mozgatni”. Mára az jutott ilyen (szép) korban, hogy hála Istennek még járunk, élünk, vegetálunk…
De a szeredai központi park, amely ékessége, szépsége a városnak, nyűggé változott a mindennapi életben, mert az embernek ott nincs helye. A kutyák miatt főleg, de igen sok a bicikliző fiatal, idős is, aki ott élik ki mozgáshiányát.
Ez eddig döfi!
De tele van minden kutyagumival, s az erre fittyet hányó gazdikkal. Mert nagyon gyéren látni egyet-kettőt, aki a kutyaürüléket zacskóba tenné. De miért is tenné, ha nincs aki őket erre figyelmeztesse! 30-40 évvel ezelőtt miért lehetett figyelmeztető táblákat tenni? Ma is meg lehetne oldani, például azzal, hogy a kutyafuttatásra, sz… stb. más helyet jelölnének ki, pl. a volt Zsidó utcában lévő nagy területet, ahová a gyerekjátékokat szokták kirakni (kisvasút, légvár stb.).
Különben mi sem üljük meg magunkat egész nyáron a parkban, jómagam várom, hogy elmúljon egy téli csúnya köhögésem. Jelenleg is 10 napos gyógyszeres kezelést kapok, de ha még az időjárás is belejátszik, akkor…
Mégis remélem a legjobbakat, hogy az elhanyagolt köhögésből hamarosan kigyógyulok, ha Isten is úgy akarja.

Bogya Irén, Csíkszereda

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb