Félidőnél a csíkszeredai peronok felújítása

Az egyik új peron már használható

204

Nagyjából félúton tart jelenleg a csíkszeredai peronok felújítása, az elsőt már használják is, szemmel láthatóan a második építése is halad. Cornel Roºu állomásfőnök lapunk érdeklődésére elmondta: valóban elég gyorsan haladnak a munkával, ezért remélik, hogy ősszel befejezik a rég várt munkát.

Cornel Roșu érdeklődésünkre elmondta: a peronokat azt követően újították fel, hogy a csíkszeredai állomás vezetői több ízben írásban kérték a korszerűsítést az állami vasúttársaság (CFR) vezetőitől. Így – az eredetileg tervezett uniós pályázati források helyett – az állami vállalat saját forrásaiból finanszírozzák a munkálatokat. Mint arról korábban beszámoltunk, a CFR eredetileg uniós forrásokból tervezte valamennyi állomás felújítását, azonban később lemondtak erről a megoldásról.
– Tulajdonképpen az én személyes kérésemre láttak hozzá a peronok felújításához – közölte Cornel Roșu. Kérdésünkre, hogy a kisebb vidéki vasútállomások mit tehetnek, ha ők is korszerűsíteni szeretnék a peronokat elmondta: a helyi állomásfőnököknek kell ezt kérniük a központi vezetéstől, de ez egyáltalán nem egyszerű, mert meglehetősen kevés a beruházásokra fordítható pénz.
– Hosszú évek óta kérem, hogy újítsuk már fel a peronokat, hogy végre az emberek tudjanak normálisan fel- és leszállni, de csak idén sikerült. A pénzhiánnyal van gond, nem a társaság vezetőinek vagy az állomásfőnökök akaratával. Nemcsak nálunk, hanem országszerte – mutatott rá a probléma forrására az állomásfőnök.
A csíkszeredai állomás korszerűsítését évek óta kérik – a jelek szerint az állomásfőnök mellett – a térség politikusai is.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek