Félidő a futsal-bajnokságban

A java még hátravan

24

Véget ért az alapszakasz odavágó köre a román teremlabdarúgó-bajnokságban, amelyben kilenc forduló után kettészakadt a mezőny. Az első hat helyezett gyakorlatilag biztos résztvevője a felsőházi rájátszásnak. A tavalyi ezüstérmes Galaci United az egyetlen veretlen alakulat.

Tavasszal a székely derbi zárja az alapszakaszt Fotó: László F. Csaba

Nagyobb meglepetés nincs a román teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának odavágó köre után. A felsőházi rájátszást érő első hat helyen mind olyan csapatok vannak, akiket a szakma előzetesen is oda várt. A fennmaradó négy alakulat az első hatos versenyébe nem igazán tudott eddig beleszólni.
A tabellát az elmúlt két idény ezüstérmese, a Galaci United vezeti 22 ponttal, úgy hogy ők az egyetlen gárda, akik nem szenvedtek még vereséget. Nyolc győzelme mellé egy döntetlen sorolódik. Igaz, van egy 3 pontos levonásuk, ami igazán fájhat. A Duna-partiakat követi a Déva és a Temesvár 20-20 ponttal, majd jön a Călărași 17-tel, a Csíkszeredai Imperial Wet 16-tal és az FK Székelyudvrhely 14 egységgel.
A csíki csapatnak reális esélye van arra, hogy még előrébb kerüljön a táblázaton, amennyiben hozza a kötelezőket. Ugyanakkor az Imperial az öt rangadójából négyet hazai környezetben játszik, és idegenben csak Székelyudvarhelyre kell menjen. Az FK ebből a szempontból rosszabbul áll, hiszen a Dévát és az Imperialt fogadják, de Galaccal, Temesvárral és Călărași-sal idegenben lépnek pályára.
A visszavágó sorozatból viszont a szövetség előrehozott három fordulót. Szombaton az Imperial a listavezető Galacot fogadja, míg hétfőn az FK Iași-ba utazik. A következő két fordulóban is könnyű dolga lesz az FK-nak, mivel Kolozsvárral és Vîcovval játszik. Az Imperial előbb Buzăuba látogat, majd a Călărași ellni derbivel zárja az évet.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek