Felhőtlen szórakozást kínáló rendezvény

Hangolódnak a rendezvénysorozatra. Több mint 200 családra számítanak Fotó: László F. Csaba

Színes programkínálattal várják a csíkszeredai civil szervezetek a 0–12 éves korú gyermekeket és szüleiket a július 13–19. között zajló Cseperedők Családi Fesztiváljára, a csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központba. Tegnap a csíksomlyói Fodor-házban elkezdődött a ráhangolódás.

Hangolódnak a rendezvénysorozatra. Több mint 200 családra számítanak Fotó: László F. Csaba

Zászlócskákat színeztek a gyer­mekek a Fodor-házban tartott tegnapi, a Cseperedőre hangoló családi délelőttön.
– Elhoztunk néhány „megkós­tólni való” rendezvényt a Cseperedők Családi Fesztiválról. Mondókás, kézműves-foglalkozásokat tartunk, illetve óriásplakátot festünk együtt, és bábelőadás is szórakoztatja a gyermeksereget – mondta Kopacz Erika, a Fészek Tanoda vezetője.
Az idén másodjára szervezett fesztiválon újdonság, hogy új meghívottak, illetve meglepetésvendégek teszik színesebbé a programkínálatot. Párhuzamosan több sátorban zajlanak majd foglalkozások: kézműves workshopok, pontgyűjtő verseny, kalandos meseösvény, ügyességi játékok, bábelőadások, sportprogramok, táncház, valamint előadások és workshopok felnőtteknek. A nagyobb gyermekek is megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő tevékenységet, hisz filmvetítésre, falmászásra és sportvetélkedőkre is sor kerül.

100 darab kedvezményes családi jegy már elfogyott, most a teljes értékű jegyeket lehet megvásárolni: ez felnőtteknek 25 lejbe, gyermekeknek 15 lejbe kerül. A szervezők 200–250 család részvételére számítanak – tudtuk meg Sipos Tünde főszervezőtől, a Kőketánc Kulturális Egyesület vezetőjétől. Mint mondta: új erőt merítettek a tavalyi visszajelzésekből, miszerint a résztvevőkben mély nyomot hagyott a fesztiválon együtt töltött idő.
A rendezvény részletes programja megtekinthető a Cseperedők Családi Fesztivál Facebook-oldalán, illetve a www.cseperedok.ro weboldalán. Itt a jegyvásárlásról is tájékozódhatunk.

Barabás Emőke