Felhasználták a beruházási pénzeket

Szinte valamennyi támogatást eredményesen költöttek el. Javulás Fotó: László F. Csaba
123

Közel 5,5 millió lejt fordított idén a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház különböző gépek és eszközök beszerzésére, amelyek nagyban hozzájárulnak az intézmény szolgáltatásainak minősége javításához. A bukaresthez tartozó kórházakkal ellentétben a megyei tanács alintézményének év végére sikerült közel száz százalékban felhasználni a gépekre és felszerelésekre fordított be­ruházási pénzeket. Az utolsó pillanatban kapott 2,6 millió lejes kormánytámogatást a szűk határidő ellenére sikerült felhasználni.

Szinte valamennyi támogatást eredményesen költöttek el. Javulás Fotó: László F. Csaba

A beruházásokból az inten­zív terápia osztályra altatógépeket, ventilációs ké­szülékeket, perfuzomatokat, de­fib­rillátort és echográfot vásároltak. A műtő osztály műtős­lámpá­val, műtőasztallal, defib­rilátorral, nőgyógyászati mű­szer­kész­let­tel, ortopédiai arto­szkóp­pal, szemészeti mikro­szkóppal és szemészeti biomik­roszkóppal gazdagodott. A szájsebészeti osztály többek között egy új száj­sebészeti széket kapott. A kór­bonctani részlegre paraffinkiöntőt és centrifugát vásároltak. A tüdőoszályra oxigénterápiás gépeket szereztek be. A reumatológia elektroterápiás gépekkel gazdagodott. A szentegyházi kórház krónikus belgyógyászati osztálya echográffal gazdagodott. Mindezek mellett a sürgősségi kórház mosodáját ipari mosógéppel, szárítóval és vasalóval szerelték be, valamint két haszongépjárművet is vásároltak.
Demeter Ferenc menedzser el­mondása szerint a finanszírozást jól fel tudták használni, és sikerült olyan orvosi gépeket és felszereléseket vásárolni, amelyek nagy arányban javítják a kórház, és így a térség orvosi szolgáltatásait is.
Az össztámogatás 5,6 millió lejt tesz ki, amelyből 5,4 milliót sikerült felhasználni. A fennmaradó összegből 33 ezer lej érvénytelenített közbeszerzési eljárás, 122 ezer lej pedig leszerződött és kiszállítás alatt álló tételek.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.