2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Felértékelődhetnek az ingatlanok

Új szakasszal bővült Borzont villanyhálózata. A megvalósítás Hargita Megye Tanácsa Kisvillany-programjának keretében zajlott, az átadási ünnepséget pénteken tartották a helyszínen. Mint elhangzott, a beruházás a turizmust is nagyban elősegítheti a környéken, azonban a helyieknek figyelniük kell, hogy tájba illő építkezések legyenek, és megőrizzék a környék csendjét.

A transzformátorháznál tartották az átadást. Fontos beruházás Fotó: Keresztes Zoltán
A transzformátorháznál tartották az átadást. Fontos beruházás Fotó: Keresztes Zoltán

A 6,5 kilométeres villamosításra több mint 660 000 lejt különített el Hargita Megye Tanácsa, és mint az átadóünnepségen elhangzott: jó helyre került a pénz. Borboly Csaba megyeelnök kifejtette, az elmúlt egy évben sikerült a folyamatot felgyorsítani, hozzáfűzve: Parajd és Gyergyóalfalu szomszédsága jó lehetőségeket rejt, és reméli, kormánypénzek is érkeznek majd, amivel fel lehet gyorsítani a fejlesztéseket. Borboly felhívta a figyelmet, hogy a villanyhálózat bevezetése nyomán nő az ingatlanok értéke, azonban fontos, hogy a helyiek ne adják el azokat idegeneknek.
– A Kisvillany-program legnagyobb nyertese Gyergyóalfalu – jelentette ki a beruházásokért felelős Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke. Rámutatott: fontos, hogy jó szolgáltatások legyenek, mondván, a vendéglátóegységek alapján ítélnek meg bennünket, „ők a mi hírnökeink”. Bende Sándor megyei tanácsos, az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnöke szintén a szolgáltatásokra, emellett a fiatalok itthon tartásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Gáll Szabolcs, Gyergyóalfalu polgármestere elmondta, gyermekcipőben jár még ugyan a turizmus, az első lépés azonban megtörtént ennek irányába. Gáll ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a későbbiekben egészen a Bucsin-tetőig is sikerülhet bővíteni a hálózatot. Az eseményen jelen volt Ambrus László, az áramszolgáltató Electrica Rt. csíkszeredai kirendeltségének igazgatója is, aki a további lehetőségekkel kapcsolatban megjegyezte: hasonló léptékben lehet folytatni a hálózat bővítését.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb