Felemelő volt a borszéki időutazás

Újabb rendezvény, amelyből hagyományt teremtettek

201

Céljuk, hogy megteremtsék a régi, korabeli hangulatot, amikor Borszék felkapott, népszerű üdülőhely volt – fogalmazta meg a hétvégén hetedik alkalommal tartott Borszéki Nosztalgia Fesztivál célját Mik József polgármester. Szombaton és vasárnap is zenés, táncos programokkal várták az érdeklődőket a fürdővárosban, olyan rendezvényen, amely több másik mellett, szintén hagyományossá vált a településen.

Életre kelt a múlt század az üdülővárosban. Időutazás Fotó: Móga Attila

Kicsit sem volt oka meglepődni annak, aki korabeli ruhákba öltözött fiatalokba botlott a hétvégén Borszéken, a Nosztalgia Fesztivál célja ugyanis pont az volt, hogy szó szerint felidézze a régi időket.
Szombat délután palotástánc-bemutatóval vette kezdetét a kétnapos programsorozat, majd estig folyamatosan koncerteken vehettek részt az érdeklődők, sötétedés után pedig utcabállal zárták a rendezvény első napját. Tegnap délben Zimmethausen Antal városalapítóra emlékeztek, koszorúkat helyeztek el a geológus sírjánál, ezt követően pedig a régi képeslapokat bemutató tárlatot nyitották meg, amely szintén alkalmat biztosított a nosztalgiázásra, a régi idők Borszékének megcsodálására. Köszöntötték a 18. életévüket betöltött fiatalokat, majd estig ismételten zenés programokkal igyekeztek emelni a rendezvény színvonalát.
Mik József polgármester lapunknak megjegyezte, többféle rendezvénnyel is próbálkoztak az elmúlt időszakban, néhányból pedig sikerült hagyományt teremteni, ami örömteli.
A fesztivál megnyitóján egyébként az RMDSZ Gyergyó Területi Szervezetének elnökeként Barti Tihamér is jelen volt, aki hangsúlyozta: Borszéken sokat dolgoztak az elmúlt években az infrastrukturális fejlesztéseken, azonban a rendezvények változatossága is legalább ennyire fontos.
– Jó válasz erre a Nosztalgia Fesztivál, amely által a különleges épületek látványa mellett a múlt század eleji zenékben és viseletekben is elmerülhetnek a látogatók. Örülök, hogy támogatni tudtuk a rendezvény megszervezését, és természetesen továbbra is szándékunkban áll segíteni a borszéki fejlesztéseket – fogalmazott.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.