Felemás eredmények

Közel állt a GYHK a bravúrhoz

48

Nehéz hétvége elé néztek a székelyföldi csapatok a jégkorong Erste Ligában. A hazai pályán küzdő Gyergyói Hoki Klub az ellenfelek erőssége miatt, míg a Csíkszeredai Sportklub a keret szűkössége miatt. A GYHK a listavezető Ferencvárost csak megszorítani tudta, ám a harmadik helyezett Debrecen ellen négygólos győzelmet arattak.

Nehéz mérkőzéseken kellett helytálljanak a székelyföldi csapatok

Kemény hétvégén kellett helyt­álljon a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyer­gyói Hoki Klub az Erste Ligában. A csíkiak alapszakaszbeli utolsó idegenbeli túrájukon szerepeltek, foghíjas kerettel. A GYHK-nak három olyan ellenfél jutott, amely az élmezőnyhöz tartozik.

Az első behúzva
A Csíkszeredai Sportklub papíron a liga leggyengébb ellenfelével kezdte a túrát, méghozzá a Schiller-Vasas SC otthonában. A Káposztásmegyeren megrendezett találkozón a Don MacAdam–Hozó Levente edzőpáros különböző okok miatt nem számíthatott Antal Zs., Casaneanu, Rokaly Sz., Salló, Bors, Anyiszin, Krasznoszlobodcev, illetve Részegh T. játékára. A hiányzók meg is látszottak a csapat teljesítményén, hiszen későre jöttek bele a csíki fiúk a játékba. A második felvonás elején ugyanis még vezetett a Vasas. A harmad végére fordítottak Beczéék, hogy a harmadik harmadban végleg lezárják a meccset. A tegnap esti Újpest elleni rangadóra a hiányzók száma tovább nőtt, hiszen már Papp sem tudta vállalni a játékot. E találkozó viszont lapzárta után ért véget.

Tisztes helytállás
A GYHK bár hazai pályán léphetett jégre, borzasztó nehéz dolga volt. Előbb a listavezető Ferencváros látogatott hozzájuk. Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a találkozó, ahol mindkét kapus remekelt, és kétharmadnyi játék után 1–1-es döntetlent mutatott az eredményjelző. A vendégnyomás az utolsó felvonásra fokozódott, és ezt már nem bírta a GYHK. Az utolsó tíz percet alaposan megnyomta a Fradi, és három gólt szerezve behúzták a három pontot.
Vasárnap este a tabella ­harmadik Debreceni DEAC volt a gyer­gyóiak vendége. Csergő révén hamar vezetéshez jutottak a piros-fehérek, ám a vendégek ugyanilyen gyorsan egyenlítettek. A második felvonásban viszont újból sikerült előnyre szert tenni, mi több, azt növelni is. Az húsz percben pedig tovább nőtt a két csapat közti különbség, hogy végül magabiztos GYHK-sikert könyveljünk el.
A GYHK ma idegenben kell pályára lépjen, méghozzá egy dupla fontosság Brassói Corona elleni rangadón. A Cenk alattiak pedig minden bizonnyal javítani akarnak a Fradi ellen elszenvedett zakót követően. Érdekes összecsapásra van kilátás.

Eredmények, Erste Liga
Péntek: Schiller-Vasas SC – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–1, 1–2, 0–2) /Fejes (3.), Varga (22.), illetve Becze (7., 40.), Panov (36., 42.), Valchar (43.)/; Gyergyói Hoki Klub – Ferencváros-Telekom 1–4 (1–1, 0–0, 0–3) /Péter Zs. (7.), illetve Nagy G. (10.), Walls (52.), Tóth A. (53.), Tóth R. (59.)/; Brassói Corona – Debreceni DEAC 6–3 (3–0, 2–1, 1–2); Fehérvári Titánok – Vienna Capitals II. 5–2 (0–0, 3–2, 2–0); Hokiklub Budapest – Újpest 1–2 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1) – sz.u.
Vasárnap: Brassói Corona – Ferencváros-Telekom 1–8 (1–3, 0–2, 0–3); Dunaújvárosi Acélbikák – Hokiklub Budapest 3–2 (1–1, 1–1, 1–0); Gyergyói Hoki Klub – Debrceni DEAC 5–1 (1–1, 2–0, 2–0) /Csergő (7., 49., 55.), Constantin (24.), Vorobjev (38.), illetve Salló (18.)/. Az Újpest – Csíkszeredai Sportklub mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Vienna Ca­pitals II. – Csíkszeredai Sportklub (17.50), Brassói Corona – Gyergyói Hoki Klub (18.30), Schiller-Vasas SC – Fehérvári Titánok (19.40).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek